15 juli 2019 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Rijfkogel maakt indruk tijdens keuring op Oogstdag

Geplaatst op: 16 augustus 2015

fotoreportage: Erik Eenkhoorn

Teunie Rijfkogel, onze eigen schrijfster en fotografe, wist gisteren op de pinkenkeuring op Kampereiland met haar pink Juliaantje 66 het reservekampioenschap toilet binnen te slepen. De pinkenkeuring, die dit jaar in samenwerking georganiseerd werd met de jubileumeditie van Oogstdag Kampereiland, werd druk bezocht.

De deelnemers moesten hun kunnen tonen op drie onderdelen: toilet, exterieur en voorbrengen. Bij toilet kijkt de jury of het dier netjes geschoren en gewassen is, bij exterieur wordt de bouw van het dier beoordeeld en bij voorbrengen wordt gekeken of het dier netjes meeloopt en de begeleid(st)er het dier mooi toont.

Rijfkogel sleepte de beker binnen in de categorie toilet. Ze had haar Juliaantje 66 uitstekend geschoren en gewassen. De jury loofde het spierwitte voorkomen van het dier, de schone oren en prachtige staart. De wisselbeker ging uiteindelijk naar Julia Poppe uit Zwolle, die uitkwam met Poppe Hanneke 904. De beide pinken waren aan elkaar gewaagd, maar de jury gaf uiteindelijk de voorkeur aan het fijnere scheerwerk van Poppe.

Voorheen vond de keuring plaats in de manege in Hasselt in samenwerking met het Euifeest, maar om meer publiek te trekken werd er dit jaar voor gekozen om samen te werken met de organisatie van Oogstdag Kampereiland. De organisatie van K.O.C. Hasselt spreekt van een groot succes en sluit niet uit dat het volgend jaar weer op deze locatie zal plaatsvinden.

Een eindje verder op het terein stond een hele serie oude tractoren. Een oude rode zetor, een Fendt, een John Deere; een lustrum voor de liefhebbers, die er ook veel waren. “Kijk, ik heb hier een plankje tussen gezet, dan kun je er beter op zitten.” “Zit de orginele veer er nog wel tussen? Anders is het geen echte meer hé”. Dit soort gesprekken waren er volop! Ook kon er meegereden worden op een trekker en een door paarden getrokken wagen. Een genot was het ook om op een oude zetor te rijden. “Pf, pf, pf, pf,” klonk het over het terrein.

Ook de generatie van vóór de trekkers was aanwezig, namelijk paard en wagen. Mensen in klederdracht menden de paarden en maaiden en schudden grote stukken land. Het was een mooi gezicht. Men waande zich helemaal in de cultuur van vroeger.

Ook voor een fotograaf was het evenement een lustrum. Veel fotografen kwamen eropaf, waardoor de fotojournalisten een gezellige ontmoeting met elkaar hadden!

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice