28 maart 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Active creations

Sensor (column Erik Driessen)

Geplaatst op: 11 oktober 2015

Ik verzin het potverdikkie niet: deze week vertelde iemand dat hij na het wakker worden op zijn smartphone het laatste nieuws op NOS Teletekst, RTV Oost én Zwartsluis Actueel bekeek. De volgorde moet misschien nog andersom, maar buiten die kleinigheid verliet ik glimmend van trots het pand.

Een ding van die rondgang is zeker: voor het minst slechte nieuws moet ie op Zwartsluis Actueel zijn. Op NOS Teletekst is het zoeken naar goed nieuws. IS doet engere dingen dan in de ergst denkbare horrorfilm, in Syrië staat geen huis meer overeind en de vluchtelingenstroom naar Europa neemt een enorme omvang aan. En wat die Poetin allemaal van plan is, mag Joost weten. Dan laat ik bomaanslagen, politieke onrust, overstromingen, verschrikkelijke ongelukken en onmenselijk leed nog maar even achterwege. Om over de teloorgang van het Nederlands Elftal maar niet te spreken. Die Syriërs hebben het niet makkelijk, maar die Danny Blind valt ook niet te benijden.

Wie kortom enigszins een neiging tot depressiviteit heeft, kan de NOS maar beter links laten liggen. Hoe anders is dat op Zwartsluis Actueel. Nieuwe winkels, bruidsshows, wethouders die voorlezen en DESZ die zomaar twee overwinningen op rij boekt. Slechter nieuws dan een brug die af en toe wat hapert, komt er voorlopig vermoedelijk niet. En zo’n euvel is dan al genoeg voor een paar duizend bezoekers op de site. Verontwaardiging alom ook. Ik moet bekennen dat ik de Meppelerdiepsluis ook drie dagen angstvallig heb gemeden. Geen zin om drie kwartier in een rij op de dijk te staan, al levert de blik op het eerste woonhuis van mijn ouders altijd voldoende herinneringen op. Je kunt het leven nog eens overdenken in zo’n rij vol blik.

Dan moet je Radio 1 niet aanzetten. Komt weer die enorme bak ellende voorbij. Van Damascus tot Oranjestad. De wereld staat in brand en niemand weet hoe het vuur geblust moet worden. Op een planeet waar de gekte heerst, mag je niet ontevreden zijn dat een niet goed werkende sensor in een brug het grootste probleem van de week was.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice