24 april 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Bierdrinkers over de finish

Geplaatst op: 31 december 2015

25 inwoners van Zwartsluis en Sint Jansklooster namen de afgelopen maand deel aan de Biermarathon van Café de Sluus. Elke dag dronken ze een speciaal biertje. Van bocht dat nauwelijks door de keel was te krijgen tot bieren die het predikaat koninklijk zouden mogen verdienen.

De meeste biertjes dronken de deelnemers thuis, maar één keer in de week kwamen ze samen in Café de Sluus (of De Blizzard of de feesttent aan de Handelskade) om alle ervaringen door te nemen. Op het menu stonden bieren als Rook & Vuur, de Sloeber en uiteraard veel bieren uit België. Als laatste dronken de deelnemers donderdagmiddag een Heineken Extra Vers, een exclusief bier waarop Thijs Postma toch beslag had weten te leggen. Extra Vers is in zeer beperkte oplage beschikbaar.

Wat de deelnemers het lekkerste bier vonden is nog niet bekend. Onder leiding van juryvoorzitter Corné Winter wordt nog hard gewerkt aan het berekenen van de gemiddeldes. Uiteindelijk komen de beste bieren op de kaart van De Sluus, dat te boek staat als het speciaal biercafé van Zwartsluis.

Voor zover bekend is alleen Dave Veltman gediskwalificeerd. Hij kreeg al in het begin van de marathon een rode kaart voorgeschoteld omdat hij te laat zijn biertje op dronk. Komend jaar gaan de deelnemers nog op bezoek bij de Friese brouwerij Us Heit.

Thijs Postma smeed ondertussen alweer nieuwe plannen. Hij wil straks de komst van het voorjaar vieren met een opvolger van de Bokkentocht.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice