16 juli 2019 Gebruikers online: 11
Agenda
Active creations

Team Christen Unie wint Triviant

Geplaatst op: 19 februari 2016

Tekst: Teunie Rijfkogel Foto's: Erik Eenkhoorn

Team Christen Unie heeft vrijdagavond de jaarlijkse Triviantavond van Hasselt en Zwartsluis gewonnen. Met een flink aantal trivianten wisten zij de nummer twee, de familie Marcus, achter zich te laten. Hiermee heeft politiek Zwartewaterland zich van zijn beste kant laten zien.

Elf teams, elk bestaande uit drie personen, streden om de eer. Wie kon onder zware tijdsdruk de juiste antwoorden opsommen? De teams van onder andere In Balans, Desz, Olympia, buurtvereniging ’t Leege Land, stichting Refilwe en natuurlijk Zwartsluis Actueel zelf deden hun uiterste best. Over de prestaties van laatstgenoemde zullen we het overigens maar niet hebben. De kennisquiz had diverse categorieën, te weten: natuurwetenschappen, aardrijkskunde, sport, geschiedenis, algemeen en muziek.

De jaarlijkse Triviantavond werd geleid door Johan van Dijk en de deskundige jury, bestaande uit Henk Hooijer en Jan de Graaf, was streng doch rechtvaardig. Ondanks een kleine blunder, waarbij de jury niet op de hoogte was van de fusie van de waterschappen, is het spel vreedzaam verlopen. Sommige antwoorden lokten complete lachsalvo’s uit, waar onze eigen redactie niet geheel onschuldig aan was. Ook met de zaalquizzen werd fanatiek meegespeeld, waarbij af en toe natuurlijk wel een beetje werd afgekeken. De drie winnaars van deze zaalquizzen vormden samen een team in de finale, maar bleken de teamleden van de Christen Unie niet te kunnen verslaan.

Ook dit jaar is de opbrengt van het spel weer bestemd voor een goed doel. Stichting Refilwe gebruikt het geld om een babyhuis en kindertehuis op te zetten in Zuid-Afrika. Het bestuur: “Op de plek waar we het babyhuis willen bouwen is meer zorg nodig. Op dit moment zitten enkele bestuursleden er al drie maanden en het gaat erg goed. Er zijn veel schuurtjes waar grote families in wonen. Daarom proberen we vanuit het township meer zorg te bieden. We zijn onder andere bezig met het bieden van educatie aan de kinderen daar, zodat ze kans hebben op goed onderwijs.” Een fantastische bestemming voor het opgehaalde bedrag van €900.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice