19 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Hoge verwachtingen van Woldhek-expositie

Geplaatst op: 20 februari 2016

Arie Slob opent expositie.

Het werk van cartoonist Siegfried Woldhek hangt de komende maanden in De Sluuspoort. De inwoner van Giethoorn en voormalig directeur van het Wereld Natuur Fonds werkt onder meer voor NRC en Vrij Nederland. Zijn portretten en natuurschilderingen leveren een bijzondere en gevarieerde tentoonstelling op. “Ik verwacht er veel van”, zegt Eefje Bols van De Sluuspoort dan ook.

Voormalig Christen Unie-voorman Arie Slob opende de expositie. De huidige directeur van het Historisch Centrum Zwolle wees op het effect dat ‘prenten’ kunnen hebben. “Voor een politicus is de televisie heel belangrijk. Als je die niet haalt, besta je niet in de politie. Radio en kranten hou je ook goed in de gaten. Maar een goede prent heeft misschien wel de meeste impact. Een prent kan je imago voorgoed veranderen”, aldus Slob, die ook de aanslag op Charlie Hebdo in zijn toespraak noemde. Niet iedereen kan de waarde van prenten goed inschatten.

Slob noemde Woldhek een ‘zeer invloedrijk prententekenaar’. Zijn scherpe tekenpotlood komt goed naar voren in de expositie in De Sluuspoort. Op de bovenverdieping hangen portretten van zijn grootouders, maar ook van onder meer Koning Willem Alexander, wereldleiders en popsterren.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice