25 april 2024 Gebruikers online: 63
Agenda
Active creations

Mietsen (column Erik Driessen)

Geplaatst op: 31 mei 2016

Ook de wisselspelers van DESZ hadden last van de mietsen. Foto Henk Kuik

“Is dit normaal joh?”, vroeg een inwoner van Opeinde dinsdagavond aan mij. Hij bezocht net als ik het duel DESZ-ONT. De Fries doelde niet op het merkwaardige beleid van de scheidsrechter, de goede invalbeurt van De Gier of de aardige publieke toekomst. Zijn vraag betrof de mietsen. De miljoenen mietsen beter gezegd. “Ze zitten al in mijn neus…”, hoorde ik aan de andere kant een regionale sportverslaggever zeggen.

DESZ degradeerde, maar het gesprek van de dag waren de mietsen. “Ik heb me nog wel ingesmeerd…”, zei dezelfde sportverslaggever net na de thee, maar ervaringsdeskundigen wisten dat het geen enkele zin heeft. Ontkomen aan deze Wiedenbeesten is er niet bij. “Mietsen houden niet van hoogte”, zei iemand, die op een bankje was gaan staan. Hij maakte niet de indruk dat hij inderdaad geen last had van de mietsen. “Mooie foto waard…”, zei ik zelf, terwijl ik wees op de bank van ONT.

De wisselspelers leken nauwelijks blij met het voor hen aardige resultaat in de nacompetitie. Continue waren ze bezig met afwerende bewegingen. Sommige Friezen waren minutenlang aan het wapperen met shirts. Opdat die vreselijke mietsen maar zouden verdwijnen. Kansloos wisten de Sluzigers en andere regiobewoners. Tot de langste dag van het jaar zijn die akelige beesten er. “Ze zitten in mijn oor…”, klonk het aan mijn linkerkant alweer.

“Ik ga een rondje lopen. Ze houden niet van beweging”, maakte iemand aanstalten tot een wandeling. Onderweg kwam hij de gewisselde Remco Lachenal tegen. Ook al op de loop voor de mietsen. Friezinnen zagen eruit als strenge moslima. Tijdelijke hoofddoeken als wapen tegen de stekelige krengen. “Ligt Zwartsluis dicht bij Muggenbeet?”, vroeg de man uit Opeinde weer. Ik moest een bevestigend antwoord geven. “Niet normaal joh…”, zei de man nog een keer.

Achter de goal van Opeinde zat Henk Kuik. Ook hij zag er al uit als een moslima. “Ik heb er geen last van hoor…”, loog Kuik met een glimlach rond de man. De fotograaf was winnaar van de eerste prijs van de verloting. Een vleesschotel van ongetwijfeld superieure kwaliteit. Wat zullen die rotmietsen je dan.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice