20 april 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Watermuze krijgt niet het weer dat het verdient

Geplaatst op: 25 juni 2016

“Ik denk dat we aan alles hebben gedacht….”, zegt Ewout Kroes bij zijn introductiepraatje van het Watermuze Festival bij het Botterhuus. Maar zoals elke organisator van buitenevenementen valt een ding niet te regelen: het weer. Vlak voor de start gebeurt wat Buienradar al aankondigde: regen.

“Je doet er niks aan”, verzucht Ivo Eenkhoorn, de andere organisator, bij de entree aan de Mastenmakerstraat. Ook hij had de flinke vlek op Buienradar gezien. “Vanochtend leek het prima weer te worden. We hebben nog in allerijl een overkapping voor het tweede podium moeten regelen”, zegt Eenkhoorn terwijl hij rondkijkt over het eendaagse festivalterrein. Snoepers is er, de Blizzard en de Albatros draaien de horeca, drie podia, Marcelino met koffie en kinderactiviteiten in het Botterhuus. Alles is er voor een mooi festival, behalve het weer.

Dat maakt Bromance niet zoveel uit, lijkt het. De Zwolse band met ex-Cuby Hans Lafaille debuteert in Zwartsluis en zet een buitengewoon strakke set vol soulachtige muziek neer. Onder de paraplu’s wordt gedanst. De honderdvijftig mensen die een kaart hebben gekocht, zijn er nog niet, maar Bromance blijkt desondanks de ideale festivalopener.

Johan Glastra komt niet specifiek voor die muziek. Hij is van de EHBO en komt vaak bij dit soort evenement in actie. Glastra kondigt vast aan dat er in oktober een gratis cursus reanimatie start in IJsselland, ook in Zwartsluis. Een eerdere actie was een groot succes en ook workshops voor opa’s en oma’s bleken een groot succes. “Wij hopen dat we vrijwilligers overhouden aan zo’n activiteit, maar nog veel belangrijker is natuurlijk dat mensen leren reanimeren”, aldus Glastra.

Ondertussen klinkt Bei Mir bist du Schon op podium twee. Een damestrio moet op het gladde podium uitkijken dat ze niet onderuit gaan, muzikaal doen ze dat zeker niet. En dan moet er nog een hele reeks bands en theateracts komen. Watermuze Festival had beter weer verdiend, zoveel is wel zeker.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice