23 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

De Bleistarte zevende op NK

Geplaatst op: 2 juli 2016

De Bleistarte 1 eindigde zaterdag in Nieuwegein als zevende op het NK voor teams in de C1 klasse libre klein. Er deden acht teams mee, die verdeeld waren in twee poules van vier teams. De Bleistarte, regio Noord, moest het opnemen tegen B.V. Sombroek uit Langedijk, regio West, B.V. D’eule uit Oosterland, regio Zuid en B.V. Rapiditas uit Weesp, regio Midden.

De andere poule bestond uit BC Maarland, regio Zuid, B.V. Jacobswoude, regio West, B.V. Ons Tehuis, regio Midden en B.V. de Pelikaan Zutphen, regio Noord. Er moesten per team negen partijen gespeeld worden, daarna speelden de poulewinnaars nog een wedstrijd om de 1e en 2e plaats en de nummers twee om de 3e en 4e plaats.

Het team van de Bleistarte speelde met vier spelers; J. Jansen, A. Mooiweer, W. Elbers en H. de Graaf. Als schrijver ging mee J. Meyer. J. Jansen speelde twee partijen, in de eerste ronde een winstpartij en in de vierde ronde een verliespartij, A. Mooiweer speelde drie partijen in de eerste drie rondes en verloor alle partijen, W. Elbers speelde twee partijen in de derde en vierde ronde en verloor ze ook, H. de Graaf speelde twee partijen in de tweede en vierde ronde en wist beide partijen te winnen.

In totaal zes partijpunten en twee wedstrijdpunten en een vierde plaats in de poule en een zevende plaats in de eindrangschikking. Dit was niet genoeg om nog een wedstrijd te spelen voor een podiumplaats. Na een lang en spannend seizoen 2015-2016 een zevende plaats van de landelijk 364 C1 teams die meespeelden in de bondscompetitie.

 

Eindstand

District

1 BC Maarland                       Maastricht en Omstreken

2 Sombroek Langedijk           Noord West Nederland

3 Ons Tehuis                           Betuwe-Veenendaal

4 D’eule                                   Delta Zuidwest

5 Jacobswoude                        Veen- en Rijnstreek

6 Rapiditas                              Het Sticht

7 De Bleistarte                        Zwolle en Omstreken

8 De Pelikaan Zutphen           Stedendriehoek en Omstreken

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice