25 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Pegasus 2 sterkte in clubderby

Geplaatst op: 28 september 2016

Foto's Henk Kuik

Pegasus 2 bleek dinsdagavond tijdens de lokale volleybalderby te sterk voor Pegasus 3. Beide teams komen uit in dezelfde 2e klasse.

Vanaf het startsignaal was de spanning voelbaar in de zaal, en dat kwam nog niet ten goede aan het spel. Het was vooral zaak niet direct tegen een grote achterstand aan te lopen, en daar slaagde het 2e team in. Ze namen met veel serves druk en tactische aanvallen het heft in handen en liepen snel uit. Door solide spel en de juiste aanvallers te benutten was de eerste set een prooi voor heren 2 met 25-15.

De tweede set leek toch voor de mannen van heren 3 te zijn, maar ze konden niet genoeg druk uitoefenen op de passing en zo ging ook de tweede set aan hun neus voorbij met 25-22. In de derde set waren de mannen echt op stoom en liepen de mannen van heren 3 achter de feiten aan, te weinig serve en aanvalsdruk waardoor het tweede team van Pegasus hun eigen spel konden spelen.

Met 25-15 was de zege in ieder geval binnen voor Pegasus 2. En aan de start van de vierde set viel dat ook te zien, na een wissel konden ze een achterstand van 8 punten niet voorkomen. Maar bij de terug wissel liepen ze punt voor punt weer in op het derde team en aangekomen bij 20-20, oftewel ‘The Big Points’

lieten de mannen van heren 2 zien waarvoor ze gekomen waren. Krachtig spel en een vlijmscherpe serve zorgden er voor dat de vierde set met 25-22 binnen kwam! Een zwaarbevochten clubderby die met 4-0 ten prooi viel aan de mannen van Pegasus Heren 2.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice