29 maart 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Jarno Nieborg heeft zijn plek gevonden

Geplaatst op: 30 september 2016

Foto archief Henk Kuik

Jarno Nieborg groeit langzamerhand uit tot een vaste waarde bij de selectie van DESZ. De vleugelverdediger bereidt zich vrijdag op het internet voor op het duel tegen Hardenberg. “Dat doe ik eigenlijk elke week: verslagen opzoeken van de tegenstander. Daar kun je vaak veel informatie uithalen”, zegt de schilder van Palet in Genemuiden, die op vrijdag nog een dag naar school gaat.

Nieborg debuteerde op zijn 16e in het eerste elftal, maar kon dat debuut niet direct een vervolg geven. “Dat was ook maar een oefenduel. Ik had eerst in mijn eigen team gespeeld en werd toen samen met Wesley Volken gevraagd om met het eerste mee te gaan. Daarna heb ik eerst in het tweede gespeeld en sinds vorig seizoen zit ik bij het eerste. Dit jaar gaat het goed. Ik heb het gevoel dat ik tegen een basisplek aan zit.”

Hij speelt dan ook veel. Over zijn eigen spel is hij redelijk tevreden. “Het begin was nog wat moeizaam, ook omdat je moet strijden voor je eigen plekje. De wisselwerking met Karlo Naberman loopt wel lekker. We vullen elkaar goed aan. Een-tegen-één verdedigen vind ik soms moeilijk en aan de andere kant hou ik van aanvallen. Mijn goede trap is denk ik mijn sterkste punt.”

Die moet hij morgen thuis tegen Hardenberg ’85 ook gebruiken. De tegenstander is aardig gestart en staat vijfde op de ranglijst. Nieborg heeft net zijn internetanalyse achter de rug. “Ze hebben een spits die al vijf keer heeft gescoord. Vorige week wonnen ze van Koekange. Die spits scoorde twee van de drie goals, waarvan een keer uit een solo. Op die manier probeer je een beeld te krijgen van een tegenstander”, legt Nieborg uit.

DESZ moet het morgen nog doen zonder Ronny Bakker. Yaniek Elken zit niet bij de selectie en Ajay de Gier speelt in het tweede. Tom Kisjes zit na een blessure in de eerste weken van de competitie wel weer bij het keurkorps van Jeroen van den Berg.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice