29 maart 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Bijzondere voorstelling op de Arembergschool

Geplaatst op: 1 oktober 2016

Ruim 200 leerlingen van de Arembergschool gaven donderdag de bijzondere voorstelling “Vlinder” voor aanwezige familieleden. Aanleiding was het gelijknamige educatieproject dat Het Prins Bernhard Cultuurfonds in samenwerking met de Nederlandse Reisopera aan vijftien basisscholen in Overijssel aangeboden heeft, waaronder de Arembergschool.

In alle klassen is de afgelopen week onder begeleiding van een muziek- en theaterdocent in workshops intensief samengewerkt met leerkrachten en leerlingen, met als doel kennis te maken met opera, muziektheater, drama en het vertellen van verhalen. Alle leerlingen van de school hebben met elkaar gewerkt om uiteindelijk tot deze prachtige voorstelling te komen. “Vlinder” volgt voor een deel de verhaallijn en thematiek van Puccini’s opera “Madame Butterfly” en de daarvan afgeleide musical “Miss Saigon” en is in een modern jasje gestoken.

Het decor was samengesteld uit kijkdozen die door iedere leerling zelf gemaakt waren en waarmee de wanden op het toneel werden gevormd.

Alle leerlingen hebben zich op school en thuis goed voorbereid en samen geoefend, met als hoogtepunt de uitvoeringsmiddag met het opbouwen van het kleurrijke decor, de generale repetitie en tot slot uiteraard het uiteindelijke optreden voor publiek.

De vier hoofdrollen werden enthousiast en gedreven vertolkt door leerlingen uit groep 8. Alle leerlingen vormden samen het koor en werden begeleid door een orkest, bestaande uit kinderen van verschillende groepen. Elke klas had vervolgens een eigen aandeel in de voorstelling: er werd onder andere gezongen, gedanst en gerapt.

Dankzij de goede voorbereiding en de inzet van de ruim 200 leerlingen ontstond een boeiende en vrolijke voorstelling, waar het publiek duidelijk van onder de indruk was.

“Geweldig om te zien hoe de  verschillende workshops en intensieve samenwerking van alle groepen uiteindelijk dit bijzondere resultaat opleveren. Wij zijn erg trots op onze talentvolle leerlingen!”, aldus directeur Rita Montizaan.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice