29 maart 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Bokkentocht met bijna driehonderd deelnemers

Geplaatst op: 14 oktober 2016

Onderweg naar 't Kraantje

“260 aanmeldingen…er zullen er nog wel wat bijkomen, en misschien komen een paar mensen niet opdagen…”, zegt Emiel Visscher van De Albatros om iets over 17.00 uur bij De Burgemeester. Dat is het startpunt van de Bokkentocht, die na het succes van de eerste editie een nog positiever vervolg kreeg. Aan de eerste keer deden 150 bierdrinkers mee.

De bokbierliefhebbers meldden zich nu weer als eerste bij De Burgemeester, waar naast een Texels bokbiertjes ook een smakelijke kroket van wild op het menu stond. Daarna begaven zich de meeste deelnemers per sloep naar ’t Kraantje, omdat die tocht maar tot 18.30 uur te maken was. Bij het restaurant aan het water stond een La Trappe op de kaart, die prima paste bij de nasi van chefkok Peter Platje. Als laatste locatie was ’t Kraantje vermoedelijk geen goed etablissement geweest, want de nasi moest worden genuttigd met stokjes.

Eenmaal terug in het centrum wachtten De Blizzard, De Albatros (pittig Jopen-biertje), De Vollenhoofsche Poort en de nieuwe deelnemers Hotel Zwartewater (dat uitblonk met het hapje) en Het Notenhuys. De zaak in het voormalige gebouw Vrede was een verrassende deelnemer met ook al een verrassend sfeer. Femke Heutink uit Belt-Schutsloot zong daar, hoog boven de gasten, begeleid door akoestische gitaar. Wellicht een opmaat naar een verdere uitbreiding van de Bokkentocht: naast het bier en het hapje meer amusement.

Na het Maallust van het Notenhuys kozen de meeste deelnemer voor de afsluiter bij De Sluus, waar het bier met de welluidende naam Sexy Motherbocker werd geschonken. Daar kon de conclusie worden getrokken dat de Sluziger horeca met de bokkentocht een mooi evenement aan de kalender heeft toegevoegd. “Buitengewoon perspectiefvol”, zeiden twee heren uit Stadshagen bijvoorbeeld.  Gelijk hebben ze: voor 25 euro acht bokbiertjes (in aangepaste glazen), acht hapjes en een gratis glas. Kom daar elders maar eens om.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice