19 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Smakelijk eten met vluchtelingen

Geplaatst op: 24 oktober 2016

Tekst en foto's Roel Huls

Vrijdagavond was er in het kerkelijk centrum De Poort weer een gezamenlijke maaltijd georganiseerd met de vluchtelingen gezinnen in Zwartsluis. Er was een goede opkomst. De statushouders hadden de lekkerste gerechten uit hun land van afkomst gemaakt aangevuld met Nederlandse gerechten van de Sluzigers. Er stond rond half zeven een kleurrijk buffet. Wolter Doosje had voor de kinderen pannenkoeken gebakken. Een groot succes, want ondanks de grote hoeveelheid waren deze met stroop erop snel verorberd. 

Voor de kinderen worden extra activiteiten georganiseerd. Voorafgaand aan de maaltijd werden spelletjes gedaan en liedjes gezongen onder gitaarbegeleiding van Aletta Jansen. Na het eten ging de jeugd met kleurplaten aan de slag.

De sfeer was gezellig en er was voldoende ruimte voor persoonlijk contact. Met het regelmatig samen eten komen wij in contact met elkaar en het zorgt voor samenbinding. Op deze manier raken de vluchtelingen beter bekend met de Nederlandse taal en gewoonten.

Kirsten ter Horst was aanwezig namens Samen Zwartsluis. De zorgsector staat ook open voor samenwerking met vluchtelingen en het initiatief van het Leerhuis voor het samen eten. Ook zal er worden gekeken naar mogelijkheden om de interesse vanuit Zwartsluis te vergroten. Hierbij wordt gedacht om in het eerste kwartaal van volgend jaar een maaltijd te organiseren in het Frion gebouw en één van de vluchtelingen hun verhaal te laten vertellen.

Er zijn nieuwe contactpersonen nodig voor nieuw ingekomen asielgezinnen. Het gaat er om hen wegwijs te maken met de eenvoudige zaken die zich voordoen. Geïnteresseerden kunnen, ook voor informatie, contact opnemen met Cees de Jonge.

De eerstvolgende maaltijd met asielgezinnen is op vrijdagavond negen december opnieuw in De Poort.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice