29 maart 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Flitsende Sinterklaas op het Agnieten College

Geplaatst op: 4 december 2016

Met gillende sirenes van een brandweerauto, in een aangekoppelde brandweerspeedboot kwam Sinterklaas met pieten het schoolplein van het Agnieten College opgereden. De leerlingen stonden  vol verwachting te wachten op de dit jaar toch wel ‘’flitsende ‘’ oude Sint. Wie was er ‘’goed’’  geweest en wie zou er een vermaning ontvangen voor ‘’ondeugend’’ gedrag.

Met de traditionele liedjes werd het gezelschap ontvangen in de speciaal voor deze gelegenheid versierde gymzaal. Al snel werden door de pieten een aantal leerlingen naar voren gehaald die niet goed genoeg meezongen. Zij kregen een herkansing om op het podium alsnog een liedje te zingen voor de Sint.

Al snel kwam het grote boek tevoorschijn, waaruit Sint allerlei interessante wetenswaardigheden voorlas over leerlingen en personeel.  De pieten hebben de afgelopen tijd goed opgelet en hun oren te luisteren gelegd over wie er lief waren of ongehoorzaam.

Sinterklaas liet verschillende mensen naar voren komen voor een kleine terechtwijzing of een grappige opdracht, in de hoop dat deze leerlingen voortaan ‘’zoet’’ zullen zijn.

Ook had Sinterklaas gehoord over het danstalent van verschillende leerlingen en mochten daarom hun kunsten op het podium vertonen. Ook de docenten werden niet gespaard door de Sint en moesten met elkaar ‘’Zie ginds komt de stoomboot’’ zingen.

Uiteraard strooide Sint rijkelijk met complimenten en de pieten met pepernoten. Daarna trokken de leerlingen zich terug in de lokalen om met elkaar een gezellig Sinterklaasfeest te vieren. Met surprises in allerlei vormen en maten of een fijn spel.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice