20 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Team Arembergschool wint scholenvolleybal

Geplaatst op: 7 december 2016

Een team leerlingen van de Arembergschool heeft woensdagmiddag het Scholenvolleybaltoernooi van Zwartewaterland gewonnen. De Sluzigers waren in de finale te sterk voor een team van de Johannes Calvijnschool. Meisjes van De Wijngaard sleepten heel knap de derde plaats uit het vuur. In totaal deden in Genemuiden dertig teams uit alle grote en kleine kernen van Zwartewaterland mee.

Het toernooi resulteerde uiteindelijk in een bloedstollende finale, waarbij de Johannes Calvijnschool aanvankelijk op winst leek af te steven. Na een 11-14 achterstand zetten de Sluzigers een tandje bij, waarna ze zes punten op rij scoorden en uiteindelijk ongeslagen de toernooiwinst in de wacht sleepten.

Volleybalkenners in d’ Overtoom van Genemuiden waren het er over eens dat de meisjes van De Wijngaard het beste volleybal speelden. Ze legden het in lengte echter af tegen de jongens van de Arembergschool. Die zorgden voor de eerste Sluziger overwinning. De eerste twee edities van het toernooi werden namelijk gewonnen door de Genemuider Ichthusschool.

Het toernooi wordt georganiseerd door de buurtsportcoaches van de gemeente en volleybalverenigingen Ruutvoorn en Pegasus.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice