29 maart 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Rita Montizaan neemt afscheid van Arembergschool

Geplaatst op: 11 december 2016

Donderdag 8 december was een bijzondere dag voor Rita Montizaan en de leerkrachten en leerlingen van de Arembergschool. Op deze dag nam zij alvast op feestelijke wijze afscheid van school. Vanaf januari 2017 gaat zij na een mooie loopbaan in het onderwijs genieten van haar pensioen.

Haar lange loopbaan startte in 1974. Zij heeft gewerkt als kleuterleidster, hoofdleidster, als leerkracht van diverse groepen en uiteindelijk als directeur van twee basisscholen, waarvan de laatste vier jaar op de Arembergschool. In deze periode is veel bereikt, waaronder het behalen van het landelijk vignet Gezonde School en de succesvolle samenwerking met de peuterspeelgroep en kinderopvang.

Juf Rita werd op deze speciale dag thuis opgehaald door twee leerlingen in een mooie oldtimer. Zij werd vervolgens feestelijk ontvangen bij school door leerlingen, ouders en collega’s. Alle leerlingen maakten muziek met schudkokers en droegen zelfgemaakte maskers. Juf Rita en haar man liepen, zichtbaar genietend, langs alle kinderen. Vervolgens liep de feestelijke stoet onder een prachtig versierde boog door, verzorgd door Albert Greveling  uit Zwartsluis.

Daarna ging het feest verder in school. Drum4Fun verzorgde de hele dag workshops voor alle groepen. In elke klas werd getrommeld, gedanst en gezongen. Leerlingen oefenden volop op djembés, maar ook andere Afrikaanse instrumenten kwamen aan bod. Er werd hard gewerkt tijdens de workshops om een voorstelling voor juf Rita en haar man voor te bereiden. Juf Rita bezocht alle groepen en keek mee bij de verschillende voorbereidingen.

’s Middags was het dan zover: de jongste kinderen gaven de aftrap van een geweldig optreden met de liedjes die zij geleerd hadden. Toen ging het verder met de oudere leerlingen waarbij ook het publiek meeklapte op het Afrikaanse ritme dat aangeleerd was. De groep werd steeds verder uitgebreid en sloot uiteindelijk gezamenlijk dit spectaculaire optreden af.

Na deze indrukwekkende voorstelling, volgde het aanbieden van cadeaus door de leerlingenraad en een afscheidslied door alle kinderen.

’s Middags vond dan nog een gezellige receptie plaats in school met verschillende mooie toespraken. Tijdens het Kerstfeest op donderdag 22 december zal juf Rita nog afscheid nemen van de ouders om dan na de Kerstvakantie te gaan genieten van haar welverdiende pensioen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice