23 april 2024 Gebruikers online: 38
Agenda
Active creations

Berghuis met tien medailles naar huis

Geplaatst op: 18 januari 2017

Lindsey Berghuis heeft de afgelopen twee weekenden buitengewoon goed gepresteerd op de Overijsselse kampioenschappen korte baan zwemmen. De talentvolle jonge zwemster uit Zwartsluis wist maar liefst 10 medailles te behalen en liet daarmee zien in absolute topvorm te verkeren.

Het weekend van 7 en 8 januari 2017 en het weekend van 15 en 16 januari was Zwembad het Ravijn in Nijverdal het toneel voor de provinciale titelstrijd. Berghuis, sinds ruim een jaar zwemster bij ZV 44 uit Zwolle, kwam uit op maar liefst negen individuele afstanden en zwom daarnaast drie estafettes. Het estafetteteam was goed voor een bronzen medaille op de 4 x 200 meter vrije slag en een zilveren medaille op de 4 x 100 meter wisselslag.

Persoonlijk zwom Berghuis zich echter ook nog eens acht keer naar het erepodium. De 200 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag waren goed voor het brons en op de 50 meter vrije slag, de 50 én 100 meter rugslag en de 100 meter vlinderslag wist zij zelfs het zilver te bemachtigen. Op de 400 meter vrije slag en de 200 meter vlinderslag toonde de zwemster zich echter oppermachtig. Op beide afstanden werd zij Overijssels kampioen en veroverde zij de gouden medaille.

Haar persoonlijk record van 11 seconden op de 200 meter vlinderslag was ook goed voor een limiet voor de Nationale Junioren & Jeugd Kampioenschappen (NJJK) korte baan dat van 26 tot en met 29 januari 2017 plaatsvindt in Eindhoven. Het totaal aantal persoonlijke limieten voor het NJJK komt daarmee op twaalf. Daarnaast wist het estafetteteam in totaal ook drie limieten te behalen.

De resultaten van de afgelopen provinciale kampioenschappen bieden, ondanks het zware programma van volgende week, veel vertrouwen voor het Nederlands Kampioenschap.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice