29 maart 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Wachten voor de brug

Geplaatst op: 18 januari 2017

Veel mensen en scholieren kunnen de klassieke smoes weer uit de kast halen: de brug stond open. De nieuwe brug over het Meppelerdiep had woensdagochtend weer een storing. Die heeft bijna twee uur geduurd. Rond 09.45 uur was de storing voorbij.

De file leidde tot frustraties bij automobilisten. “Ik heb alle storingen langer dan een uur meegemaakt”, zegt een man uit Vollenhove, die voor zijn werk dagelijks naar Zwolle rijdt. “Het is tijd dat er eens iets aan wordt gedaan”, klinkt het gefrustreerd vanuit zijn auto. Een Genemuidenaar stond ook in de file. “En ondertussen brengt iemand voor me in de file een kop koffie…”, zegt hij. Van filewachten moet je ook het beste maar maken.

Iets voor 09.30 uur arriveerde de monteur van het bedrijf Alewijnse. Veel verkeer had ondertussen rechtsomkeert gemaakt. De oorzaak van de storing zou volgens de monteur te maken met sensoren die vanwege de vorst niet goed werken. Rijkswaterstaat kon dat echter niet bevestigen. Die spreekt van een technische storing waarvan de oorzaak nog moet worden onderzocht.

De nieuwe brug kende in het begin veel storingen. De laatste tijd ging het juist goed.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice