28 maart 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Speeltuinen in de prijzen

Geplaatst op: 25 januari 2017

Vereniging Speeltuin Willem Egbertstraat heeft een prijsvraag van Sportservice Overijssel gewonnen. Dat levert een mooie cheque van duizend euro op voor de realisatie van een speeltuin in de buurt. Omwonenden van een speeltuin aan de Genemuider Stoevenbergstraat krijgen dat bedrag ook, al sleepten zij de tweede prijs in de wacht. “Veel creativiteit blijkbaar in deze buurt…”, zegt directeur Hack Goettsch van Sportservice Overijssel.

Die organisatie ondersteunt onder meer speeltuinen in Overijssel en had nog een bedrag in kas. Vernieuwende plannen voor speeltuinen maakten kans op duizend euro en toevallig vallen twee speeltuinen in Zwartewaterland in de prijzen. De driekoppige jury was het meest onder de indruk van het Hasselter plan. Dat is dan ook ambitieus, al hopen de buurtbewoners dat ze dit jaar ‘een eind’ komen.

Twee goals zijn ondertussen aangeschaft. Op het voetbalgedeelte moeten nog stoeptegels komen. Geen beton, omdat een voorwaarde van de gemeente is dat speeltoestellen en materialen verplaatsbaar zijn, voor het geval er ooit nog (woning)bouw op het terrein gaat plaatsvinden. Voorlopig rest een enorme vlakte tussen de huizen. Bewoners willen daarvan een natuurlijke speeltuin maken. Stap voor stap, maar wel zo snel mogelijk.

In Genemuiden gaat het vooral om vervanging van een licht vervallen speeltuin. Kunstgras komt in maart in de plaats van rubber tegels en ook wordt een speelhuisje geplaatst.

https://mail.google.com/mail/u/1/#inbox/159d67060f959e12?projector=1

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice