23 april 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Wieken molen draaien voor het laatst

Geplaatst op: 19 februari 2017

Na 50 jaar trouwe dienst draaien de wieken van de Hasselter molen op 25 februari voor de laatste keer. De molenaars draaien op deze dag van 9.30 tot 11.00 uur; om 11.00 uur wordt de molen dan definitief stil gezet, worden de zeilen gestreken, verwijderd en opgeborgen.  Iedereen wordt van harte uitgenodigd om bij deze speciale gebeurtenis aanwezig te zijn en zich door de Bouwcommissie te laten informeren over de voortgang van de restauratie.

Restauratie
In week tien, van zes tot elf maart, gaat de restauratie echt van start! Achter de schermen zijn al veel werkzaamheden verzet. In de werkplaats van Molenbouwer Vaags is men al begonnen aan de bouw van de nieuwe wieken die daarna in zijn geheel geplaatst worden op de molen. De restauratie is mogelijk gemaakt door de vele geldbedragen die vorig jaar zijn binnengehaald: de subsidie van de provincie Overijssel, fondsenwerving en de organisatie van tal van activiteiten, met als topper het winnen van de Molenprijs van de BankGiroLoterij. Maar ook kreeg De Zwaluw de eerste prijs bij de RabobankClubkasCampagne. Dit dankzij de leden van de Rabobank die massaal op de molen hebben gestemd.

RabobankClubkasCampagne
Na het succes van vorig jaar doet De Zwaluw ook dit jaar weer mee aan deze actie van de Rabobank. De molenaars willen op hun prachtige nieuwe wieken straks ook mooie nieuwe zeilen om zo weer volop te kunnen draaien. De oude zeilen zullen niet meer passen omdat het wiekoppervlak straks groter zal zijn. De slogan dit jaar is dus “STEM VOOR NIEUWE MOLENZEILEN”.
Net als vorig jaar kunnen de leden van de Rabobank weer vijf stemmen uitbrengen waarvan maximaal twee op hun favoriete club of vereniging en de andere drie stemmen op de andere deelnemende clubs of verenigingen. “We roepen hierbij alle leden van de Rabobank, die de molen een warm hart toedragen, op om hun twee stemmen uit te brengen op De Zwaluw. Er kan gestemd worden in de periode van 1 tot en met 18 maart 2017”, klinkt het vanuit de molen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice