24 april 2024 Gebruikers online: 43
Agenda
Active creations

Grote belangstelling voor uitvoering Voorwaarts

Geplaatst op: 20 februari 2017

Foto Robert Jansema

Muziekvereniging Voorwaarts Zwartsluis gaf afgelopen zaterdag zijn jaarlijkse uitvoering. Alle geledingen kwamen in actie: van leerling tot seniorenorkest. De publieke belangstelling was enorm ondanks de mist en de afsluiting van de Meppelerdiepbrug.

Het thema was Musicals in Concert. Er was voor het publiek de rode loper uitgerold en de aanwezigen konden genieten van een zeer gevarieerd progamma. Het orkest kwam oplopen onder de klanken van Queen. Daarna werd door alle geledingen een ouverture gespeeld met allemaal stukjes musicals.

Voorzitter Henk van de Woude opende de avond met de mededeling dat Voorwaarts dit jaar 95 jaar bestaat. Daarna beet de Malletband onder leiding van Jan ter Haar het spits af, het orkest o.l.v. Dethmer Jan van Heerde vervolgde het concert, Albert Dijkstra heeft de slagwerk leerlingen onder zijn hoede Energy X genaamd die een aantal werken ten gehore bracht gearrangeerd door Dijkstra.

Het blazers leerlingorkest stond onder leiding van Ilona Slomp en werd bij een nummer ondersteund door klarinettisten uit het orkest. Er was ook een wedstrijd uitgeschreven voor de jeugd om hen te motiveren om muziek te maken. Ze moesten tekeningen, kleurplaten en verhalen maken met als thema musical. Op deze avond was de prijsuitreiking: eersteprijs winnaar van de verhalen Dagmar Langenbach mocht het verhaal zelf voorlezen onder de muziek van the Little Mermaid. De avond werd voor de tweede keer aan elkaar gepraat door Joey Teekamp die dat voortreffelijk deed.

Hij kondigde ook de jubilarissen van de avond aan. Dat waren Gerrit Jan ten Klooster met zijn 50 jarig jubileum, Jan Elfring 40 jaar lid, Simon Spit met zijn 25 jarig lidmaatschap en het echtpaar Dijkstra waarvan Betty Dijkstra 25 jaar lid bij Voorwaarts en haar man Jan Dijkstra maar liefst 60 jaar de noten blaast bij de vereniging

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice