25 april 2024 Gebruikers online: 56
Agenda
Active creations

Team Zwartsluis staat weer in de startblokken

Geplaatst op: 20 februari 2017

Ook het tweede Team Zwartsluis gaat weer van Parijs naar Rotterdam lopen en fietsen.

Voor het tweede jaar op rij staat Team Zwartsluis aan de start van de Roparun. Dat betekent dat de Sluziger lopers en fietsers op Tweede Pinksterdag aankomen op de Rotterdamse Coolsingel na een marathontocht vanuit Parijs. Een derde van het team is ververst, vertelt initiatiefnemer Bert Feenstra. “De meesten van hen hadden vorig jaar al aangeven dat ze het bij één jaar zouden laten.”

Zelf moest ie even de motivatie hervinden, erkent de inwoner van het Buitenkwartier. “Ik heb er vorig jaar ontzettend veel tijd ingestoken en daar zag ik een beetje tegenop. Toen Marco Mosman aanbood om samen de kar te trekken, viel alles weer op zijn plaats. We doen ook iets kalmer aan met de acties. ‘Lekker meedoen’ is het belangrijkste, en elke euro die we ophalen voor het goede doel is meegenomen”, vertelt Feenstra.

Geen ondoordachte pogingen kortom om het bedrag van bijna 20.000 euro van vorig jaar nog eens te overtreffen. Desondanks zijn er de komende periode acties volop. “We organiseren bijvoorbeeld weer de sponsorloop voor de schooljeugd voor Koningsdag. Die is dit keer in de ochtend. En we zijn blij dat er alweer veel sponsoren van vorig jaar ons willen steunen.”

In de interne organisatie zijn de nodige verbeteringen doorgevoerd. “Vorig jaar hebben twee teams eigenlijk verschillende Roparuns beleefd: het eerste team liep overdag en maakte prachtige doorkomsten mee. Voor hen was het veel lol. Team twee liep ’s nachts bij -4, terwijl niemand langs de weg stond. Die hebben echt een zwaar evenement meegemaakt, ook omdat er onderweg wat ziekte was. Dit jaar moet die balans dus veel beter. Voordeel is wel dat pinksteren dit jaar drie weken later valt: hopelijk is het ’s nachts minder koud.”

Bij de nieuwelingen in het team zitten ervaren sporters, zoals Raymond Spijkerman, Bjorn van der Vegte en Wout Westhuis. Nieuwe fietsers zijn onder meer Jaap Muis en Jan Willem Oldenbeuving, terwijl ook Anja Meijering, Sanne Spans, Peter Albers en Rianne Meijering meegaan naar Parijs. Inwoners van Meppel en ‘s-Heerenbroek completteren het team. “We zijn nog op zoek naar wat extra ondersteuning. Dat maakt de organisatie onderweg wat makkelijker. Verder zijn we echter compleet.”

Het idee dat met een Roparun in de benen, de tweede editie makkelijker zal zijn, schiet Feenstra af. “Je moet de kilometers gewoon in de benen hebben. Zelf had ik met mijn 100 kilo best zwaar in de heuvels. Dat betekent dus opnieuw drie keer trainen in de week: een keer heuveltraining, een keer interval en een keer duurloop. Belangrijkste is dat ik er weer veel zin in heb.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice