19 april 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

Leerlingen Arembergschool bezoeken Technobiel

Geplaatst op: 3 maart 2017

Tekst en foto Anke Krol

Bij de velden van DESZ stond vrijdag een indrukwekkende vrachtwagen: de zogenaamde Technobiel van OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf. De leerlingen van de bovenbouw van de Arembergschool bezochten deze tot experimenteerruimte omgebouwde vrachtwagen per groep en maakten met elkaar een ontdekkingstocht in de wereld van de techniek.

De kinderen kregen bijvoorbeeld uitleg over de 3D-printer, ontdekten hoe een transportband werkt en lieten vliegtuigjes vliegen door er met infraroodlicht op te schijnen. Maar ook gingen ze met de laatste technieken aan de slag, zoals Augmented Reality (AR). Met AR-technologie losten de leerlingen met elkaar storingen in een CV-ketel op.

Een verdieping hoger kwamen de kinderen in een echte experimenteerzone terecht waar ze verschillende technische proefjes deden en met behulp van een drone en AR-technologie in een virtuele wereld konden vliegen. Een leerzame en boeiende dag, waarop de leerlingen op allerlei manieren hebben kunnen kennismaken met techniek.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice