25 april 2024 Gebruikers online: 68
Agenda
Active creations

Nieuw in Zwartsluis: Latev HR- en loopbaanadvies

Geplaatst op: 21 maart 2017

Bianca Latev is Latev HR- en loopbaanadvies begonnen. Dat bedrijf runt ze naast haar baan als HR Adviseur bij internetprovider Solcon in Dronten. “Ik richt me in eerste instantie op loopbaanadvies aan particulieren. Ook kan ik een externe mentor zijn voor jongeren die bijvoorbeeld nadenken over hun studiekeuze”, vertelt de bewoonster van de Weteringallee.

Daar woont de geboren Wezepse sinds zeven jaar met haar Amsterdamse echtgenoot Iwan. Voor haar werk als HR Adviseur volgde ze vorig jaar een opleiding tot loopbaanadviseur. En daaruit is nu een eigen bedrijf ontstaan. “Ik was onlangs bij een netwerkbijeenkomst waar ZZP’ers vertelden over hun ervaringen. Daar raakte ik zo enthousiast dat mijn plannen voor een eigen bedrijf in een stroomversnelling raakten”, vertelt Bianca, die overigens ook gewoon bij Solcon blijft werken.

Mensen vanuit hun kracht laten werken en daarmee werk laten doen, waarin ze tot hun recht komen en blij van worden vindt ze een uitdaging. De waarde daarvan ontdekte ze ook zelf. “Na de geboorte van onze dochter kreeg ik een burn-out. Toen voerde ik gesprekken met een loopbaanadviseur en dat heeft mij enorm geholpen om beter zicht te krijgen op welke elementen binnen mijn functie mij energie geven, maar ook welke elementen energienemers zijn. Nadenken over je werk is belangrijk. Zeker met de huidige situatie op de arbeidsmarkt. Die doet steeds meer een beroep op zowel de inzetbaarheid als wendbaarheid van medewerkers.”

Medewerkers verliezen immers sneller hun baan. “Vroeger had je een baan voor het leven. Dat is niet meer zo. We leven in een snel veranderende wereld. Ook functies veranderen en soms kunnen mensen niet meer aan de nieuwe verwachtingen voldoen. Een loopbaan APK is daardoor geen overbodige luxe”, legt Bianca een situatie uit waarbij een loopbaanadviseur kan helpen.

Maar er zijn veel meer voorbeelden denkbaar. Lang niet iedereen gaat met plezier naar zijn werk. “In een aantal sessies onderzoeken we samen waar dat aan ligt. Misschien past een functie niet (langer) bij de talenten en ambities van iemand. Door middel van gesprekken en oefeningen gaan we aan de slag met vragen zoals: wie ben ik, wat kan ik én doe ik graag en wat wil ik ontwikkelen?”

Latev richt zich met haar bedrijf in eerste instantie op particulieren. Niet alleen mensen die hun arbeidssituatie willen analyseren, maar ook jongeren die bijvoorbeeld nadenken over studiekeuzes. “Soms lopen jongeren vast in de (complexe) keuzes die ze moeten maken. Dat ontdekte ik onlangs ook tijdens gastlessen aan het Deltion College. Dan kan het goed zijn als een extern iemand met de jongere gaat praten en adviezen geeft. Daarbij put ik ook uit eigen ervaring. Zelf heb ik ook een aantal omwegen gemaakt voordat ik in mijn huidige functie terecht kwam.”

Meer informatie op www.latev.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice