28 maart 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

Arembergschool werkt aan verkeersveiligheid

Geplaatst op: 2 april 2017

Tekst en foto Anke Krol

In opdracht van de provincie is het organisatieadviesbureau Twynstra Gudde bezig om de verkeersveiligheid van de schoolomgeving van de Arembergschool te onderzoeken. De school werkt mee aan dit onderzoek. Directie, personeel, leerlingenraad, ouders en buurtbewoners zijn in een eerste ronde met elkaar in gesprek geweest om te onderzoeken wat de knelpunten en voorwaarden met betrekking tot verkeersveiligheid rondom school zijn.

De provincie Overijssel maakt zich voortdurend sterk voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op verschillende terreinen. Op dit moment gebeurt dat onder andere door het opstellen van meerjarenprogramma’s over dit onderwerp in samenwerking met diverse partijen.

Afgelopen week heeft in een tweede ronde op school dezelfde groep samen met medewerkers van gemeente, provincie en Veilig Verkeer Nederland gebrainstormd over ideeën die zouden kunnen bijdragen aan een hogere verkeersveiligheid. De leerlingenraad van de Arembergschool is hierbij erg oplossingsgericht te werk gegaan wat heeft geleid tot mooie resultaten.  Deze ideeën vinden mogelijk hun weg naar de genoemde meerjarenprogramma’s van de provincie. De resultaten van beide rondes worden op 11 april gepresenteerd op het provinciehuis in Zwolle.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice