19 april 2024 Gebruikers online: 35
Agenda
Active creations

Voorstellingen op de Arembergschool

Geplaatst op: 9 april 2017

Een nieuwe voorstellingenreeks op de Arembergschool afgelopen week: De leerlingen van de groepen 4A, 4B en 5 mochten na weken lang rollen verdelen, teksten, liedjes en dansjes leren en vooral heel veel oefenen, eindelijk hun voorstellingen geven voor publiek; één keer voor al hun medeleerlingen en één keer voor hun familie.

Groep 4A bracht de voorstelling ‘Pudding Tarzan’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Ole Lund Kirkegaard. Een bijzonder verhaal over de jongen Iwan Olsen die een grote pechvogel is en nergens goed in is. Zijn vader vindt dat zijn zoon net zo groot en sterk moet worden als Tarzan, maar dat lukt Iwan niet en hij wordt dan ook ‘Pudding Tarzan’ genoemd. Maar dan heeft hij geluk: hij mag van een magische heks een wens doen. Hij wenst dat hij één dag in alles de beste is en beleeft de dag van zijn leven. Een mooi verhaal, met veel verschillende rollen, prachtig gespeeld door alle kinderen.

Ook groep 4B trad voor een overvolle zaal op met ‘Het dolle dierennieuws’. De voorstelling bestond uit kleine toneelstukjes die steeds het nieuws uitbeeldden. Zo ging er een toneelstukje over twee kinderen die in een dierentuin wonen, een familie die op safari gaat en een beer die uit Artis ontsnapt. Met het publiek werd bovendien nog een echte dierenquiz gespeeld, met vragen als: ‘Kan een olifant springen?’. Een vrolijke voorstelling waarin ook volop gezongen en gedanst werd.

Groep 5 bracht de voorstelling ‘De Gruffalo’, gebaseerd op het beroemde boek van Julia Donaldson. Heel bijzonder was dat de kinderen de eerste helft van de voorstelling in het Nederlands en het tweede deel in het Engels speelden. Muis verzint de enge Gruffalo, waardoor hij niet opgegeten wordt door Vos, Uil en Slang. Dan blijkt de Gruffalo toch te bestaan, maar ook hem is Muis te slim af. De kinderen waren mooi geschminkt en speelden hun rollen met verve. Na afloop van de voorstelling werd er met het publiek een quiz gespeeld met zelfbedachte vragen over het stuk.

Drie bijzondere voorstellingen met prachtig gespeelde rollen, zang en dans waar alle kinderen, die geweldig hun best hebben gedaan, enorm trots op kunnen zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice