29 maart 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

Carry Abbenhues ‘geridderd’

Geplaatst op: 26 juni 2017

Carry Abbenhues uit Zwartsluis is 50 jaar lid van de Partij van de Arbeid (PvdA). Als verrassing kreeg zij vanmiddag een gouden speld van de partij opgespeld. Dat deed minister Bussemaker, die voor de gelegenheid afreisde naar Zwolle.

Abbenhues bekleedde diverse functies namens de partij, waaronder raadslid en wethouder in Meppel, burgemeester van Hattem en gedeputeerde in Overijssel. Ze was ook waarnemend burgemeester van Assen en Zutphen.

In 2015 vertelde ze ‘met plezier’ in Zwartsluis te wonen. “Het ligt centraal voor mij. En het merengebied is een van de mooiste gebieden in Nederland. En Zwartsluis mag dan klein zijn, ik vind het wel een mooie plaats.”

Bussemaker (minister van Onderwijs) sprak haar waardering uit voor Abbenhues. “Het onderwijs loopt als een rode draad door je loopbaan. Je bent als pionier begonnen met het samenstellen van een netwerk van mentoren voor kwetsbare jongeren. Precies wat wij nu ook doen.”

Abbenhues stond aan de basis van de politieke carrière van huidig minister Bussemaker. “Ik kwam in 1998 in de Tweede Kamer. Jij zat toen in de commissie die de lijst samenstelde. Ik stond op plek 45 en was de laatste die de Kamer binnenkwam. Dankzij jou kon ik die ervaring opdoen.”

In een brief noemde Hans Spekman Abbenhues het ‘ruggegraat van de partij’. Ook hij zegde haar dank voor haar activiteiten.

Abbenhues noemde de laatste maanden ‘verschrikkelijk’ voor haar partij. “Ik ben de laatste die weggaat. Nu ben ik weer actief in Zwartewaterland. Het komt wel goed.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Aquaservice