20 april 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Schoonewelle ontvangt bijdrage voor educatief programma

Geplaatst op: 26 juni 2017

Museum Schoonewelle Zwartsluis heeft € 1.322,00 gekregen voor het nieuwe educatieve programma ‘Beestjes! Leuk of nuttig?’. Dit programma wordt onderdeel van het educatieve pakket dat Museum Schoonewelle beschikbaar heeft voor de leerlingen van de basisschool. Het geld is een bijdrage van de Groene Loper IJsseldelta, die projecten ondersteunt in het landelijk gebied rond Kampen, Zwolle en Zwartewaterland.

Museum Schoonewelle ontvangt jaarlijks veel basisschoolleerlingen, van groep 3 t/m groep 8. De groepen zijn een hele ochtend lekker actief bij het museum, zowel binnen als buiten. Het nieuwe programma is ook een binnen/buiten programma waarbij er veel geleerd wordt over insecten. Het hele aanbod kunt u aanvragen bij schoonewelle@schoonewelle.nl.

 

De Gebiedscoöperatie IJsseldelta voert het project Groene Loper IJsseldelta uit, waarmee de Provincie Overijssel lokale buurtinitiatieven op het gebied van groen, landschap en biodiversiteit ondersteunt. Het doel van het project en van de betrokken initiatieven is om bewoners meer te betrekken bij hun leefomgeving en de relatie tussen platteland en stad te versterken. In totaal 23 ‘groene projecten’ in de IJsseldelta hebben het afgelopen jaar ondersteuning ontvangen door de Groene Loper IJsseldelta.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice