25 april 2024 Gebruikers online: 42
Agenda
Active creations

Oegandees kinderkoor in de GKV kerk

Geplaatst op: 27 juni 2017

Zondagmiddag 2 juli is er in de GKV aan de Zomerdijk een optreden van een Oegandees Kinderkoor. Het koor is in Nederland namens de Stichting UP4S (Kom op voor ons).  Deze stichting helpt kansarme kinderen in Oeganda om de kansen voor hen op een goede toekomst te vergroten. Stichting UP4S heeft een basisschool en een middelbare school in het dorpje Bukomansimbi, waar veel kinderen vandaan komen. Op de scholen wordt christelijk onderwijs gegeven.

Het kinderkoor uit Oeganda is tijdelijk in Nederland en verzorgt optredens namens de stichting op scholen en in kerken met Afrikaans Christelijke muziek, drum (en soms dans). Het optreden is een (Afrikaans) feest in de kerk!

Pieter Polman had contacten met de stichting en heeft in overleg met kerkenraad en diaconie het koor uitgenodigd voor de middagdienst op zondag 2 juli a.s. (aanvang 15.00 uur). Voorafgaand (14.50 uur) en na afloop van de kerkdienst is er een optreden en tijdens de dienst zal het koor ook enkele liederen zingen.

Wilt u erbij zijn om ook iets van hun kerkelijke cultuur te proeven dan bent u van harte uitgenodigd voor deze kerkdienst. Voorganger is de eigen predikant van GKV Zwartsluis ds. Arjan Wilschut.

De eerste collecte op deze zondag is voor Stichting UP4S en wordt  van harte aanbevolen.

 

Na afloop is er gezamenlijk koffie- thee en frisdrank om na te praten over de kerkdienst met het kinderkoor en de begeleiders.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice