29 maart 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Nieuwe datum Zwartewaterlandloop schot in de roos

Geplaatst op: 7 juli 2017

De Zwartewaterlandloop heeft zichzelf een nieuwe toekomst gegeven. Met maar liefst 257 deelnemers was de editie van 2017 een doorslaand succes. Dankzij de combinatie met Watermusic was het vrijdagavond buitengewoon sfeervol aan de Handelskade.

“We dromen groot”, glimlacht voorzitter Inge Huitema na afloop van de loop. “Heel tevreden”, is ze over het aantal deelnemers en ze hoopt de komende jaren op nog meer, waarbij de ambitie om ook Genemuiden en Hasselt bij het evenement te betrekken nog steeds nadrukkelijk aanwezig is. Al bleek de loop ook in Zwartsluis ‘ineens’ weer toekomst te hebben.

Vorig jaar leek het evenement met iets meer dan vijftig deelnemers op sterven na dood, maar met een nieuw bestuur keerde de ambitie terug. En dat betaalde zich vrijdag uit. “De voorinschrijving liep al als een trein. Vermoedelijk heeft dat met de nieuwe datum te maken. In deze periode van het jaar zijn er weinig loopevenementen. Ook hebben we veel aandacht aan de publiciteit besteed en ook de clinics op de basisscholen zorgden voor veel deelnemers”, vertelt Huitema.

Bijna honderd kinderen deden ’s middags mee aan de Kids Run. Volgend jaar hoopt Huitema die clinics ook in Genemuiden en Hasselt aan te bieden. Ook voor de estafettewedstrijd stond een prachtig deelnemersveld aan de start. Een waar lint trok richting Zwartewatersklooster. Bij de mannen was Jef Poelman uit Hoogeveen als eerste terug, voor Frank Eikenaar uit Zwolle en Henry Visscher uit Rouveen. “Een prachtig parcours met al die oude boerderijen”, zei Poelman na afloop.

Bij de dames was Christina Mulder de beste en beste estafetteloper was Kees Regelink uit Vollenhove. Zij werden onthaald door veel publiek, waarvan een deel al stond te wachten op Watermusic met het Symfonisch Blaasorkest Overijssel en Erwin Nyhoff. Start en finish was dit jaar voor het eerst aan de Handelskade. Daardoor was het parcours met 12,2 kilometer wel driehonderd meter korter.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice