21 juni 2018 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

In memoriam: Peter Rhebergen

Geplaatst op: 10 juli 2017

Zaterdag overleed Peter Rhebergen, nog maar 70 jaar oud. De slopende ziekte ALS is hem na een moedige strijd de baas geworden. Peter, die zoveel anderen de baas kon, is niet meer…

Ik herinner me nog ons eerste gesprek. Hij als raadsverslaggever, ik als raadsverslaggever. Peter deed de radio, iets wat erbij hoorde. Bijna geen raadsvergadering sloeg hij over. Daarbij gaf hij gevraagd en ongevraagd commentaar, en stelde ook vooral veel vragen. De raadsvergadering kon niet beginnen voordat de burgemeester met Peter gepraat had. 

Nog dit seizoen liet Peter zijn gezicht zijn bij de raadsvergadering. Niet alleen als raadsverslaggever. Hem lag ook een keer iets anders op de maag. Waarom de gehandicaptenparkeerkaart toch zo vreselijk duur was, sprak hij de raad toe.
Peter had de kaart nodig. In no time brak de ziekte hem letterlijk af. Van een vitale zestigplusser veranderde Peter in een oude man. Maar toch: helder van geest. Dat nam niemand hem af, zelfs ALS niet.

Nog niet zolang geleden nam hij afscheid van ZwartewaterFM. Zijn pleidooi om als lokale radiozender ‘de luis in de pels’ te zijn, hield hij ook nu gestand. In zijn laatste uitzending van het zaterdagochtendprogramma discussieerde hij uitgebreid met Bas Wilberink (De Stadskoerier) en Erik Driessen (Genemuiden/Hasselt/Zwartsluis Actueel).

Ook daarin ging het over de lokale journalistiek. Dat onderwerp, wat hem het meest na aan het hart lag, werd zijn sluitstuk bij Actueel. 

De lokale journalistiek gaat door. Zonder Peter. Een van de luizen in de pels wordt gemist. ZwartewaterFM zal het zonder zijn leiding moeten doen.

Een paar weken geleden nam hij afscheid in de Sluuspoort. Ik was tot mijn grote spijt verhinderd, maar sprak Peter twee dagen ervoor. Hij genoot nog met volle teugen van de Kolksluuszangers en toonde nog evenveel belangstelling als altijd. Want dát was Peter: altijd even een praatje maken.
Dat is voorbij. Een markant figuur is heengegaan…

Gepubliceerd door Enrico Kolk

Eén reactie op “In memoriam: Peter Rhebergen”

  1. Erik Eekhoorn schreef:

    Beste familie Rhebergen:

    Mijn oprechte deelneming met het verlies van Peter. Sterkte in de komende periode.

    Erik Eenkhoorn, CBO

Aquaservice