21 juni 2018 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

DESZ sluit seizoen af met sponsoren

Geplaatst op: 14 juli 2017

Tekst en foto Gerard Meijeringh

De sponsor- en PR-commissie van DESZ heeft donderdagavond het seizoen afgesloten met een sponsoravond in Horecacentrum De Albatros. De bijeenkomst trok 38 sponsors. Bestuurslid sponsor en PR van DESZ Robert-Jan de Vries sprak zijn dankbaar uit richting de ondernemers. “Dankzij jullie kan DESZ een excellente vereniging zijn, van F7 tot en met DESZ1.”

Na een relaxt begin op het terras van De Albatros nam De Vries sponsor en PR binnen de rol van interviewer op zich. Na de degradatie in 2016 maakte DESZ het verloren terrein in een jaar goed. De club beleefde een topjaar met een vroeg behaald kampioenschap als hoogtepunt. Keeperstrainer Martin de Weerd had niet verwacht dat DESZ na de degradatie zoveel veerkracht in zich had in het seizoen 2016-2017.

Trainer Jeroen van den Berg liet weten dat hij, evenals vorig seizoen, geen zin heeft om vooraf ambitieuze doelstellingen te lanceren. “Dat is nergens op gebaseerd. Vorig seizoen hebben we afgesproken om blind de competitie in te gaan. We kenden de tegenstanders niet. Na acht wedstrijden kun je wel een inschatting maken. Toen hebben we de balans opgemaakt en afgesproken dat we voor het kampioenschap wilden gaan. Als we nu naar de tegenstanders in de tweede klasse kijken, dan denk ik dat veel teams van samenstelling zijn veranderd. Pelikaan-S bijvoorbeeld heeft vijf jongens aangetrokken uit de hoofdklasse. Daarom ga ik weer aan de jongens voorstellen om na acht duels de balans op te maken.”

Vervolgens kregen de sponsors een smakelijk buffet voorgeschoteld, verzorgd door De Albatros. De Vries keek zag het goedkeurend aan en sprak van een geslaagde avond. “Er waren vanavond 38 DESZ-sponsors. Dat is goed. Wat we zien in Zwartsluis is dat we minder potentieel hebben, maar we hebben al jarenlang een trouwe groep sponsors. Door de steun van deze bedrijven kunnen we de kwaliteit waarborgen en uitbouwen in de hele vereniging. Daarnaast is de bijdrage van sponsors essentieel om ons huishoudboekje sluitend te krijgen. DESZ heeft geen suikerooms, maar we hebben een groot aantal sponsors. Van kleine bedrijven tot grote ondernemingen. Alles bij elkaar hebben we nu zo’n 120 sponsors. Zoveel hebben we nog noot gehad.” De Vries merkte vorig jaar dat de degradatie geen negatieve gevolgen heeft gehad voor de sponsoring bij DESZ. “Het draait om loyaliteit. Het is een kwestie van gunnen. We staan er goed op bij DESZ dankzij de sponsors. En vergeet niet alle vrijwilligers. Die zijn minstens even belangrijk voor de club.”

Volgens De Vries is het belangrijk om ook wat terug te doen voor deze bedrijven, die DESZ steeds maar weer ondersteunen. “We organiseren drie bijeenkomsten per jaar en bij wedstrijden zijn sponsors van harte welkom. DESZ heeft een van de grootste bedrijvennetwerken van Zwartsluis. Er wordt kennis met elkaar gemaakt en kennis gedeeld. Zeg maar de Genemuider gedachte, maar dan in het klein.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice