20 april 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Vierdaagse zwaarder dan voetballen

Geplaatst op: 18 juli 2017

Dat de Vierdaagse van Nijmegen lopen zwaarder is dan een voetbaltraining, heeft Tom Kisjes na dinsdag al wel door. Hij heeft een pittige dag achter de rug. “De voeten doen flink zeer, maar de mensen langs de kant en de muziek slepen je er door. Uniek evenement dit”, zegt Kisjes, die aan het avontuur is begonnen als begeleider van Max van Dijk.

Die kreeg vorig jaar de smaak te pakken toen hij moeder Paulien Weebers binnenhaalde in Nijmegen. Die zei destijds ‘eens, maar nooit weer’, maar toen zoon Max ook aspiraties kreeg besloot ze toch nog een keer mee te doen. Zelf loopt ze de veertig kilometer, terwijl Tom en Max de dertig lopen. “Lang wandelen heb ik nooit gedaan, maar natuurlijk hebben we de afgelopen periode flink getraind”, vertelt Kisjes, terwijl hij wacht tot Paulien en Max een massage achter de rug hebben.

Het duo vertrok vanochtend om 07.15 uur en om 15.30 uur liepen ze de laatste meters van de eerste dag. “Ik heb onderweg één inwoner van Zwartsluis gezien, maar die ken ik persoonlijk niet. Ik hoorde wel dat Jan Willem Oldenbeuving al om 14.00 uur over de finish kwam, terwijl hij de vijftig kilometer loopt. Dat is haast rennen ja”, aldus Kisjes.

Na de massage gaat het trio terug naar het gastgezin waar ze deze week verblijven. Het programma voor de rest van de avond heeft de spits van DESZ al wel in zijn hoofd zitten: “Eten en de oogjes sluiten…”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice