28 maart 2024 Gebruikers online: 49
Agenda
Active creations

Vierdaagse eenmalig feestje voor Tom en Max

Geplaatst op: 21 juli 2017

“Ik hou helemaal niet van wandelen”, lacht Max van Dijk als hij vrijdag al enige tijd de finish van de Nijmeegse Vierdaagse is gepasseerd. Dat hij toch vier dagen achter elkaar dertig kilometer heeft gelopen, en in de voorbereiding al een veelvoud aan kilometers heeft weggewerkt, komt vooral door de sfeer die hij vorig jaar beleefde toen hij moeder Paulien binnenhaalde.

En die maakte de jonge inwoner van Zwartsluis dit jaar weer mee. “Woensdag had ik het echt zwaar. Toen deden mijn benen zeer. Maar je loopt door omdat het in de dorpen zo gezellig is. Overal staan mensen langs de kant. Ook uit Zwartsluis heb ik vandaag een paar mensen gezien. Heel leuk, maar ik denk niet dat ik nog een keer mee doe.”

Omdat Max graag wilde meedoen, liep ook Tom Kisjes mee. Het tweetal kent elkaar van Jeugdsoos Esclusa en Tom besloot zich als begeleider op te werpen. “Echt niet normaal dit evenement. Het is overal dik feest en het is supergezellig, maar ik heb het ook zwaar gehad. Veel respect voor mensen die veertig of vijftig kilometer lopen, maar dat is aan mij niet besteed. Ik laat het ook bij één keer.”

Meerdere Sluzigers voltooiden de vierdaagse, onder hen bijvoorbeeld Jan Willem Oldenbeuving die zijn hand niet omdraaide voor de vijftig kilometer. De moeder van Max, Pauline Weber, liep de veertig kilometer. Ook Richard Voerman, Jan de Jonge, Margreet Esser en Sjaan Postma voltooiden het wandelevenement.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice