21 juli 2018 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

DESZ-speelster blikken terug op ‘fantastisch’ EK Vrouwenvoetbal van dichtbij

Geplaatst op: 8 augustus 2017

Afgelopen dinsdag vertrokken de Sluziger dames Mari-José en Miranda met de camper richting Enschede om daar voor 4 dagen aan de slag te gaan als Volunteers bij het WEURO2017. Ze doen verslag van binnenuit en zagen van dichtbij hoe de Oranje Leeuwinnen kampioen werden:

“Van te voren hadden we een camping gereserveerd zodat we daar de gehele week met de camper konden overnachten en vanuit hier op de fiets naar het stadion te gaan.

Woensdagochtend 2 augustus begon onze eerste shift in de Grolsch Veste. Deze dag stonden we ingepland bij allround dus dat betekende dat we eigenlijk overal op ingezet konden worden. We hebben deze dag o.a. vlaggen van de diverse landen gesorteerd en uitgezocht daarna hebben we alle skyboxen voorzien van programmaboekjes. Ook hebben we een rondje door het stadion gedaan. Aangezien de UEFA strenge regels heeft omtrent reclame uitingen moesten wij controleren of er overal aan de eisen werd voldaan. Zo kwamen we dus ook op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Onder andere de kleedkamers, de skyboxen, de zaal waar de persconferenties worden gehouden en het organisatiekantoor van de UEFA hebben we gezien. Daarna hebben we nog even geholpen met het neerleggen van de klappers op de tribunes. Na onze dienst hebben we vanaf de tribune gekeken bij de besloten training van de Oranjeleeuwinnen. Al met al een druk dagje waarbij we veel gelopen hebben.  
Op naar de halve finale donderdag 3 augustus. Een mooi affiche Nederland nam het deze avond op tegen Engeland. Misschien op papier al wel een finalewedstrijd gezien de landen die nog deelnemen. Deze halve finale stonden we ingepland op de dopingcontrole. Een strenge Portugese dopingarts arriveerde en vertelde ons wat we voor ’n taak hadden als doping chaperonnes. 

We mochten eerst plaats nemen op de VIP-tribune en hadden een perfecte plek op de tribune achter de dug-out van het Nederlands Elftal. In de 75ste minuut moesten we ons melden bij de dopingarts en werd er van beide teams 2 speelsters getrokken voor de dopingcontrole. We hadden afgesproken dat Mari-Jose een speelster van Engeland zou begeleiden en Miranda een speelster van de Oranjeleeuwinnen. Aan de Engelse zijde mocht Millie Bright zich melden. Aan de Nederlands zijde was het de linksback Desiree van Lunteren. Wij moesten in de spelerstunnel wachten en zodra de speelsters van het veld kwamen ze direct aanspreken en verder begeleiden naar de dopingarts. 

Daar sta je dan in een volle spelerstunnel naast alle persfotografen, KNVB-bestuurders zoals Bert van Oostveen en Hans van Breukelen. Na een ererondje van beide teams zochten de speelsters de kleedkamers op. We hebben onze speelsters aangesproken en hebben ze netjes bij de dopingarts afgeleverd de formulieren ingevuld en daarna was onze taak voldaan. Meerdere malen hebben we de Engelse coach nog horen vloeken in de kleedkamer, maar wat een fantastische belevenis en wat een resultaat van de Oranjeleeuwinnen!

Na een rustig vrijdagje zonder WEURO stonden we zaterdag ingepland op ticketing en accreditatie. Op deze zaterdag was bekend dat het team van Denemarken in het stadion ging trainen en dat er in de middag een persconferentie werd gehouden door beide teams. Voor Nederland betekende dit dat Vivianne Miedema en de bondscoach Sarina Wiegman aanwezig waren. Veel Deense media kwamen deze dag langs bij de ticketing en accreditatie. Onze taak was een controle check te doen en de accreditatiepassen te verzorgen. Daarna hebben we nog een aantal borden buiten opgehangen dit ter verbetering van de halve finales.
6 augustus, de grote dag!

Gaan de Oranjeleeuwinnen geschiedenis schrijven en het meisjes/vrouwenvoetbal nog meer op de kaart zetten? Ook vandaag stonden we weer op de dopingcontrole na eerst nog wat andere klusjes te hebben gedaan moesten we rond 16 uur ons weer melden bij dit keer een hele vriendelijke dopingarts. We mochten weer plaats nemen op de tribunes en van de sfeer in het stadion genieten. Rond de 75ste minuut konden we ons weer melden bij de dopingarts en kregen we te horen welke speelster er dit keer op doping getest moest worden. De nummer 18 Vanity Lewerissa wisselspeelster van het Nederlands elftal moest door Mari-José na de wedstrijd richting de dopingcontrole begeleid worden. Miranda kreeg de keepster Stina Lykke Petersen van Denemarken. Na deze doping loting versnelden we ons weer richting de spelerstunnel om zo nog een klein stukje van de wedstrijd te bekijken. Ondertussen was de catacombe al aardig gevuld met media en hoge heren met niet de minste namen, zo stonden we onder andere naast oud voetballer Pierre van Hooijdonk, Bert van Oostveen, Hans van Breukelen, Michael van Praag en 1 van de beste arbiters van de wereld Pierluigi Collina. Misschien wel een kippenvelmomentje daar in de tunnel het publiek was goed hoorbaar en ook Foppe de Haan stond in de tunnel nog een 10 minuten te voetballen. De sfeer werd er alleen maar gezelliger nadat Nederland de 4-2 maakte. Daarna klonk dan ook het fluitsignaal en er ging een vreugdedans door de spelerstunnel ook het publiek joelde het uit. De ORANJELEEUWINNEN zijn KAMPIOEN!! Na de huldiging kwamen de speelsters weer door de tunnel en hier werden een aantal interviews afgenomen met de speelsters en daarna namen wij de uitgekozen speelsters mee naar de dopingruimte.

Wat een geweldige dagen hebben we mee kunnen maken. Een geweldige sfeer en het EK van zo dichtbij mee mogen maken. Alleen maar hoogtepunten deze dagen. Voornamelijk het moment in de spelerstunnel is ons het meeste bij gebleven. Natuurlijk ook nog een klein beetje promotie gemaakt met onze DESZ-vlag die achter de goal hing. Deze vlag is tijdens de finale meerdere keren in beeld geweest!

Wij hopen door de geweldige prestatie van onze Oranjeleeuwinnen dat er nu een hoop meiden enthousiast geworden zijn om ook te komen voetballen. Wij kunnen het alleen maar stimuleren en zeggen meld je snel aan!! Wellicht zien we je net zo shinen als de Oranjeleeuwinnen op de velden bij DESZ.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice