29 maart 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Blei werkt aan boek over Lelystad Airport

Geplaatst op: 28 augustus 2017

In april 2019 moet het klaar zijn. Dan opent de spiksplinternieuwe vakantieluchthaven van Nederland de gates voor internationale vluchten en komt definitief een einde aan de discussies van voor- en tegenstanders. In ‘De geboorte van een luchthaven’, schetst de auteur aan de hand van vijftig portretten een kleurrijk en indringend beeld van de geschiedenis van de luchthaven en de opvattingen die Flevoland (en inwoners van omringende provincies) de afgelopen jaren verdeeld hielden.

Nu de Raad van State de laatste bezwaren ongegrond heeft verklaard, wordt het interessant om -in retrospectief- al die meningen en opvattingen vast te leggen en te bundelen. Van minister president tot burgemeester, van agrariër tot vogelwachter, van student tot luchthaven directeur, medelanders uit alle geledingen van de samenleving komen aan het woord.

Beleef het mee, de geschiedenis van Lelystad Airport en de transformatie naar internationale luchthaven. Een luxe- en rijk geïllustreerd beleef en bladerboek voor jong en oud. In het najaar volgt de aftrap van de crowdfunding campagne, waarmee belangstellenden in kunnen tekenen op de uitgave. Aandeelhouders ontvangen naast het boek, een aantal aanbiedingen die later in het traject bekend gemaakt zullen worden.

Volg het proces in de openbare facebookgroep ‘Lelystad International Airport 2019’.

Eerder verscheen van dezelfde auteur ‘Sarasani, geschiedenis van een beatlegende’, over de flowerpower era op Texel.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice