23 april 2024 Gebruikers online: 57
Agenda
Active creations

Cursus portrettekenen in De Sluuspoort

Geplaatst op: 6 september 2017

In Sluuspoort Zwartsluis start 27 september een cursus Portrettekenen. Belangstellen kunnen zich zes avonden bekwamen in dit specifieke onderdeel van de tekenkunst. Het betreft een cursus voor beginners, die in de periode tot en met 15 november steeds op woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur wordt gehouden. De exacte data zijn 27 september, 4, 11 en 18 oktober en 8 en 15 november. Iedereen die van tekenen houdt kan deelnemen.

Docent Evelien Kuilder over deze cursus: “Hoewel veel mensen denken dat portrettekenen  erg moeilijk is, zie je in de praktijk juist vaak het tegendeel. Het voordeel is dat, als je eraan begint, er snel vooruitgang te zien is. Het lijkt me leuk om deze creatieve mensen (opnieuw) kennis te laten maken met tekenen. Er wordt ook aandacht besteed aan de verhoudingen, omdat ik merk dat mensen dat vaak prettig vinden om zich ergens aan vast te kunnen houden. Lekker vrij en los leren tekenen staat echter centraal. Vandaar ook dat we vaak met houtskool werken, omdat dit materiaal is waarbij je meestal niet heel erg in details treedt.”

Ook wordt in de cursus aandacht besteed aan enkele bekende kunstenaars en vooral aan de wijze waarop hun werk tot stand kwam, leren de deelnemers kijken en worden zelfportretten gemaakt.

Evelien Kuilder is woonachtig in Zwartsluis, heeft de  lerarenopleiding tekenen gedaan en geeft onder meer tekenles aan particulieren. Nu biedt zij belangstellenden de kans in groepsverband met portrettekenen aan de slag te gaan.

Deelname aan de cursus kost 80 euro. Daar is alles bij inbegrepen: papier, houtskool, potloden, gum, koffie en thee. Het enige dat de cursisten zelf mee moeten nemen is een spiegel die neergezet kan worden.

Belangstellenden kunnen zich tot 20 september aanmelden bij Sluuspoort Zwartsluis, T. 038-3866555, E. info@sluuspoort.nl. Voor meer informatie kan een mail gestuurd worden naar Evelien Kuilder: evelien@ijspeerd.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice