28 maart 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Agnieten College begint spectaculair aan nieuw schooljaar

Geplaatst op: 8 september 2017

Na een heerlijk lange zomervakantie was het dan eindelijk zover. Het nieuwe schooljaar van het Agnieten College in Zwartsluis ging weer van start. Vol met verhalen over de afgelopen weken ontmoetten de leerlingen elkaar in de aula van de school.

De leerlingen werden ontvangen met een inspirerend welkomstwoord, waarna de leerjaren elk hun eigen activiteit volgden. De tweede klas ging kanoën op het water in het prachtige natuurgebied van Belt- Schutsloot. De derde klas ging survivallen, dat betekent je eigen eten bereiden op een vuurtje en boogschieten. Het vierde jaar ging gezellig bowlen. De leerlingen kregen zo de kans om (opnieuw) kennis te maken met elkaar en hun vakantiebelevenissen te delen.

Nadat de brugklassers op dinsdag van alles te horen kregen over wat ze het komende schooljaar kunnen verwachten, kregen ze woensdag een workshop van Xplosief uit Zwolle. In twee rondes werden dans en muziek ingestudeerd. Andere leerlingen hielden zich juist weer bezig met regie en decor.

Wie een wandeling maakte door de school, kreeg al een indruk van hoe de avond er straks uit zou zien. Overal waren leerlingen bezig met het slaan op trommels en djembés , maar ook de danspasjes werden druk ingestudeerd.

Uiteindelijk leidde dit tot een spectaculaire voorstelling over de onmogelijke liefde tussen twee leden van rivaliserende stammen. Over oorlog, verbinding en uiteindelijk vrede.

Vol enthousiasme presenteerden de nieuwe leerlingen het eindresultaat aan hun familie. Een prachtige start van de middelbare schooltijd op het Agnieten College in Zwartsluis!

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice