29 maart 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Zware omstandigheden voor deelnemers Zwartewaterrace

Geplaatst op: 9 september 2017

Foto's Jan Coenraadts en Erik Driessen

 

Op zaterdag 9 september verschenen ruim 50 sloeproeiteams uit heel Nederland aan de start van de 18e Zwartewaterrace. Een recordaantal deelnemers voor het jaarlijkse sloeproeispektakel, georganiseerd door sloeproeivereniging Zwarte-Water. Om 12.00 uur startten de sloepen één voor één bij de Kolksluis in Zwartsluis. De weergoden waren de organisatie en de deelnemers gunstig gezind. Ondanks de herfstachtige ochtend, viel er geen spatje regen tijdens de race en brak af en toe zelfs de zon door. Sloeproeivereniging Zwarte-Water verscheen zelf met 2 sloepen aan de start van hun thuiswedstrijd. De dames van de vereniging wisten in de Twister de 1e prijs in de wacht te slepen in de 2e Klasse Dames.

Uitslag

De eerste prijzen in de verschillende klassen gingen naar:

Lytse Bear uit Joure – 1e prijs Dames Hoofdklasse
Baron van Ghent uit Naarden – 1e prijs Dames 1e Klasse
Twister uit Zwartsluis – 1e prijs Dames 2e Klasse
Polyester uit Aalsmeer – 1e prijs Heren Hoofdklasse
De Huysman uit Oost Knollendam – 1e prijs Heren 1e Klasse
Murk uit Naarden – 1e prijs Heren 2e Klasse
Bergenvaarder uit Deventer – 1e prijs Kuikenklassement (klassement voor teams die in een zogenaamde Kuikensloep roeien)
Vrijwilligers en sponsoren

Sloeproeivereniging Zwarte-Water kijkt terug op een geslaagd evenement. “Dit was niet mogelijk geweest zonder de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren, die ’s ochtends al vroeg in de stromende regen de handen uit de mouwen staken”, zegt voorzitter Jan Oosting. De race is mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Rabobank, Bonsink Yachtpainters, dhr A.C. Blei, Bonsink Aquaservice, Jachthaven de Kranerweerd, Vitters, Renault van Kesteren, Hotel Zwartewater, Duikbedrijf Schuite, Wiers waterbouw, Restaurant ’t Kraantje, Active Creations, Atelier Schraa, 4 Top, Enting BV, Van Dijk Banket, Scheepswerf Geertman, HEBO, Rook werkkleding en Darts, T&T.

Voor meer informatie: www.zwarte-water.nl, volg de vereniging op Facebook (Sloeproeivereniging Zwarte-Water) of op Twitter (@ZwWaterroeiers).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice