28 maart 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Visserman feliciteert Nederlands kampioen Lindsey Berghuis

Geplaatst op: 13 september 2017

Dick Visserman feliciteerde woensdag Lindsey Berghuis met haar Nederlandse zwemtitel in het open water. Het was voor de sportwethouder de tweede keer dit jaar dat hij namens de gemeente een Nederlands kampioen kwam feliciteren. Acrogymnaste Sanne van Dalfsen uit Genemuiden was de eerste.

Lindsey Berghuis zwemt vanaf haar zesde wedstrijden en bleek al snel aanleg te hebben. Naast mooie prestaties in de overdekte baden is ze ook talentvol in het open water en dat leverde haar dit jaar in Zeeland een Nederlandse titel op. “Zwemmen in het open water vind ik misschien ook wel leuker. Lange afstanden liggen me goed en je hoeft niet te keren. Dat is ook een onderdeel waarop ik kan verbeteren”, vertelt Lindsey.

Komend weekeinde zwemt ze nog een keer in Olst en daar schrijft ze dan ook het klassement over het hele seizoen op haar naam. Daarna begint het ‘binnenseízoen’ en dat start vermoedelijk met het NK Estafette in Eindhoven. Lindsey zit op school in Zwolle, waar ze ook traint. Gemiddeld heeft ze zeven trainingen in de week.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice