20 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

‘Plaats verkeerslichten bij oversteek Coop’

Geplaatst op: 19 september 2017

Foto Ivo Eenkhoorn

Fietsers en voetgangers in Zwartewaterland moeten beter worden beschermd. Dat is de conclusie die Margreet Bosma van het CDA trekt na een inloopavond in De Sluuspoort. Vanuit alle kernen van Zwartewaterland kwamen veel inwoners naar Zwartsluis om verkeersknelpunten te melden.

Sluzigers noemden onder meer met de kruisingen Schoolstraat-Berkenlaan en Nieuweweg-Buitenkwartier. “Bewoners zouden verkeerslichten bij de oversteek bij de Coop toejuichen. Auto’s en vrachtauto’s rijden hier flink door en de oversteek is onoverzichtelijk. Ook het laden en lossen door vrachtauto’s wordt als gevaarlijk gezien omdat snelverkeer en langzaamverkeer van hetzelfde stukje straat gebruik moeten maken”, vertelt Bosma.

Oplossing zou zijn een goede fietsoversteekplaats zijn. Die was er in het verleden maar is omgezet in een voetgangersoversteekplaats. “Ook de parkeerruimtes bij De Groentemannen zorgen voor commentaar. Fietsers gaan nu vlak voor de winkelpui van deze winkel rijden zodat ze niet over de straat hoeven. Ook de reclameborden zorgen voor een slecht zicht bij de provinciale weg. Weghalen is een snelle en goedkope oplossing.”

Ook parkeren in de Nieuwesluis kwam aan bod. “Er is parkeerruimte genoeg, maar mensen willen de auto schijnbaar voor de deur hebben staan. De sluiproute bij Terwee zou eigenlijk een echt fietspad moeten worden. Vooral kinderen kunnen dan veilig de wijk verlaten”, aldus Bosma. Ook het parkeren bij scholen kan beter. Met simpele oplossingen als een strookje groen opofferen en de parkeervakken anders inrichten. Bij de Arembergerschool zou een stuk van het oude sportveld ingericht kunnen worden als parkeerplaats.”

Het CDA gaat de input van maandag ordenen en vervolgens aanbieden aan het college. Een bureau inschakelen om onderzoek te doen, vinden de aanwezigen van maandag niet nodig, zegt Bosma. “Het zou een idee zijn wanneer we vanuit elke kern en het buitengebied een vertegenwoordiger zouden kunnen krijgen om met het college in gesprek te gaan over mogelijkheden en kansen om het verkeer veilig te maken voor alle weggebruikers.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice