25 september 2018 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Feestje van jarige Schans geopend

Geplaatst op: 9 oktober 2017

Foto's Jan van Kleef

Bewoonster Booij hees maandagochtend samen met een aantal hoogwaardigheidsbekleders de jubileumvlag van De Schans omhoog. Daarmee is de jubileumweek ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan officieel van start. De hele week zijn er volop activiteiten in De Schans.

Verrassing bij de opening was de aanwezigheid van oud-burgemeester Kobes. Die toonde zich op zijn beurt weer enthousiast over de aanwezigheid van drie collegeleden. “Daarmee laat het college verbondenheid met De Schans zien. Meestal gaat alleen de portefeuillehouder”, aldus Kobes, die in zijn betoog sowieso wees op de grote verbondenheid en gemeenschapszin in Zwartsluis, waardoor het mogelijk is dat De Schans nog steeds bestaat. Vijf jaar geleden nam IJsselheem immers het besluit tot sluiting, maar een aantal burgers later gesteund door organisaties en bedrijven zette zich in voor een nieuwe toekomst.

En dus kon Barend Vinke het vijftigjarig bestaan inluiden met een korte toespraak. Hij haalde de historische naam van De Schans aan, die verwijst naar een voormalig deel van Zwartsluis. Ook staat het woord voor geborgenheid en veiligheid. Samen met gezelligheid zijn dat belangrijke kernwaarden van De Schans. Vinke hoopt dat de bewoners daarvan nog lang mogen profiteren.

Dat mevrouw Booij de vlag in de top mocht hijsen, heeft met haar verjaardagsdatum te maken. Die ligt het dichtste bij de jubileumdatum van De Schans. Zij hoopt een dezer dagen 96 jaar te worden.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Feestje van jarige Schans geopend”

  1. janschraa schreef:

    hoogwaardigheids bekleders komen pas als het werk is gedaan

Aquaservice