25 september 2018 Gebruikers online: 11
Agenda
Active creations

Een grachtenpand voor 55 euro

Geplaatst op: 11 oktober 2017

“Dit is Zwartewaterland…”, wijst Mariëtte van Daalen naar een uitstulping van een vaas. Ze is geestelijk moeder van een keramieken vaas in de vorm van Overijssel. De etalage van Next-Step heeft sowieso een andere uitstraling gekregen. Ook miniatuur Amsterdamse grachtenpanden en keramieken koeien staan daarin. “In de zomer heeft Zwartsluis veel toeristen, maar echte Hollandse souvenirs waren hier nog niet te koop”, zegt Van Daalen.

“Je vindt ze vreselijk of prachtig, ik ben er gek op”, wijst ze in de etalage op de keramieken grachtenpanden. KLM verkoopt al jarenlang blauwe exemplaren, maar bij Next-Step staan de huizen in de originele kleuren. Authentieker kan bijna niet. “Op de huisjes staat een adres en een nummer. Zoek je dat adres in Amsterdam op, dan vind je exact hetzelfde pand”, legt Van Daalen, die haar band met de huisjes verklaart uit haar afkomst. “Mijn moeder komt uit Amsterdam en we kwamen daar in mijn jeugd vaak. Ze zijn ook zo lekker kneuterig.”

Maar minstens zo in het oog springend zijn de vazen in de vorm van Nederland en Overijssel. Meer dan een jaar is ze bezig geweest om ze in de winkel te krijgen. “Met het idee van keramieken souvenirs liep ik al langer rond, maar tijdens de recessie heb ik het even in de ijskast gezet. Vorig jaar kreeg Koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag een vaas in de vorm van Zwolle. Dat zette me weer aan het denken. Ik heb toen weer contact gezocht met Royal Groenewaagen, de fabriek die al sinds 1610 keramiek en Delfst blauw maakt. We hebben een rondleiding gekregen en de mogelijkheden besproken.”

Ze is overtuigd van de kansen voor de producten. “We gaan er echt niet meteen vijftig per dag verkopen, maar uiteindelijk gaat dit zeker lopen. Je koopt een bijzonder cadeau of een ‘herinnering’ aan bijvoorbeeld een reis. Ik verwacht dat buitenlandse toeristen dit prachtig vinden, terwijl het ook een mooi cadeau is. Voor 125 euro heb je een unieke vaas in huis”, vertelt Van Daalen. En voor 55 euro ben je de trotse bezitters van een Amsterdam grachtenpand. Ook verkoopt Next-Step ‘Original cowparades’: kunstzinnige Friese koeien.

Bij de producten heeft Active Creations een brochure gemaakt. Die ligt in drie talen in de winkel. Ook wordt gewerkt aan een website. Voorlopig zijn de producten echter alleen bij Next-Step te koop.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Aquaservice