23 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Arembergschool heeft drukke, bijzondere week achter de rug

Geplaatst op: 13 oktober 2017

Foto Nicole Glazer, tekst Anke Krol

Een spannende openingsochtend, filmmiddag, bezoek aan een voorstelling, kinderboekenmarkt en ook nog een excursie naar het Rijksmuseum: de leerlingen van de Arembergschool hebben een bijzondere en drukke week achter de rug.

De Kinderboekenweek werd feestelijk geopend op woensdagochtend 4 oktober met een voorstelling door drie juffen over meneer en mevrouw Griezel. Een spannende voorstelling, in het kader van het thema ‘Gruwelijk eng’. De juffen konden op een enthousiast en meelevend publiek rekenen.

Tijdens de Kinderboekenweek werd er op school volop voorgelezen en gelezen uit boeken over spoken, heksen, boeven en andere spannende onderwerpen. Ook knutselden de kinderen griezelige kunstwerkjes in elkaar.

Op vrijdag 6 oktober vond de traditionele filmmiddag plaats met natuurlijk een spannende film en een lekker hapje en drankje. De leerlingen die de film iets te eng vonden, deden gezellige spelletjes met elkaar.

Vervolgens bezochten alle leerlingen op maandag 9 oktober de voorstelling ‘Hakim op z’n best’ in de Sluuspoort. Een interactieve theatershow door de bekende artiest en mimespeler Hakim Traïdia, bekend door zijn rol in Sesamstraat. Het werd een unieke voorstelling die hij samen met de kinderen maakte, die dan ook razend enthousiast waren.

Op maandagmiddag was er dan nog de jaarlijkse Kinderboekenmarkt in de hal van school, verzorgd door boekwinkel Bruna uit Meppel. Er zijn door de leerlingen van elke groep met elkaar boeken uitgezocht voor de klassenbibliotheek. Na schooltijd werd de Kinderboekenmarkt druk bezocht door kinderen en ouders.

Als klap op de vuurpijl stond dan ook nog het bezoek aan het Rijksmuseum op het programma. Op dinsdag 10 en vrijdag 13 oktober vertrokken de leerlingen van de bovenbouw naar Amsterdam voor deze bijzondere excursie. In het Rijksmuseum werd een uitgebreide interactieve rondleiding gegeven langs een aantal topstukken van het museum met als hoogtepunt natuurlijk de ‘Nachtwacht’ van Rembrandt.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice