24 april 2024 Gebruikers online: 45
Agenda
Active creations

John Beens levert iedereen goed werk

Geplaatst op: 31 oktober 2017

Schilder John Beens gaat al aardig richting zijn 12,5-jarig jubileum als zelfstandig schilder. “In april van 2006 nam ik de sprong in het diepe met Beens Schilderwerken”, vertelt Beens terwijl hij op de steiger staat met de kwast in de hand. De eerste jaren waren pittig maar hij zette door. Nu wil hij niet meer terug. “Lekker onder mensen en fijn buiten werken.” 

“Het bevalt me heel goed, ik heb veel tevreden klanten en zit goed in het werk. Daarvan is ongeveer 80 procent van mijn klussen gewoon in Zwartsluis, ik ben een beetje de dorpsschilder voor zowel particulieren als de industrie”, vertelt hij met een glimlach. “De basis is dat ik aan iedereen hetzelfde werk lever. Rijk of arm, het moet voor iedereen goed zijn.”

Na jaren voor een schildersbedrijf te hebben gewerkt was hij eraan toe om zelf de touwtjes in handen te nemen. “Ik stond onderaan de ladder en ik wilde doorgroeien, dat kon niet in het bedrijf.” Het was wel vlak voor de crisis en vooral de wintermaanden waren wel eens lastig qua werk. Maar door goed schilderwerk te leveren groeide het klantenbestand van Beens. Nu hij meer dan tien jaar zelfstandig schildert, keert hij nu bij veel klanten terug om bijvoorbeeld om het terugkerende buitenwerk aan te pakken.

John is blij en dankbaar met het schilderwerk dat hij mocht doen voor Rob Spijkerman van Stichting Zwembaden Zwartewaterland. “Eerst deed ik zijn eigen huis, wat uiteindelijk ervoor heeft gezorgd dat ik het schilderwerk onderhoud van de drie zwembaden in de gemeente.”

Als zelfstandige is het ook belangrijk voor John dat hij met zijn tijd meegaat. De topverf van Sigma verbetert continu waar hij mee werkt. Grote vooruitgang is ook het spuiten in plaats van rollen. “Het afplakken binnen kost veel werk, maar het aanbrengen van de verf gaat met spuiten wel tien keer zo snel. En niet onbelangrijk, het geeft een prachtig gelijkmatig resultaat.”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice