20 april 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

Bijzondere bluesband komt naar Zwartsluis

Geplaatst op: 6 november 2017

‘Stoomboot’ Rott’n Cott’n meert op 18 november aan bij het Botterhuus. Het van de Mississippi vertrokken bluesschip trapt dan het winterseizoen af.

De Stichting Zwartsluizer botter ZS13 biedt op 18 november met de unieke akoestische bluesband Rott’n Cott’n weer een bijzondere muziekavond. Turfstekers en vissers uit onze streken ontmoeten de arbeiders van de katoenplantages. Luisterend naar de band zien bezoekers in gedachten de gestaag schuim malende stoomboten over de Mississippi dwalen. Dáár ligt de oorsprong van de oude blues die Rott’n Cott’n speelt. Pure, rauwe muziek van de arbeiders op de katoenvelden. Zangeres Dinah Krijgsman: “Het voelt zo goed om de blues te zingen. Recht uit mijn hart, uit het diepst van mijn ziel!”

De bezetting van Rott’n Cott’n bestaat verder uit Jean-Paul Lamers (contrabas), Joop de Haan shuitar), Sijtze Malda (accordeon) en John Beumer (bluesharp).

Locatie: Botterhuus Mastenmakerstraat 17A te Zwartsluis. Aanvang 20.00 uur. Kom op tijd, want vol is vol. Kosten 7,50 euro per persoon (inclusief een bakkie koffie of thee).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice