29 maart 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

Gieters Koor viert jubileum

Geplaatst op: 6 november 2017

Tekst en foto's Henk Kuik

In een goed gevulde Eleq theaterzaal van De Meenthe in Steenwijk vierde het Groot Giethoorn’s Popkoor haar vijfjarig jubileum. Dit koor dat onder leiding staat van dirigente Marianne Mol met als vaste pianist Martin Molema die beiden uit Meppel komen. Oud-inwoonster van Giethoorn Jet Pit is als regisseur en zangcoach aan dit koor verbonden. Zondagmiddag praatte zij het programma op humorvolle wijze aan elkaar. In het koor een aantal inwoners en oud-inwoners uit Zwartsluis zoals Helma Admiraal, Corné Schaart, Bert Vaartjes en Cathy Bemelman, die ook voorzitter is van het koor.

Voor de pauze werden zeven popsongs zoals Viva la Vida, Hey Brother, the Pianoman, Mijn Houten Hart, Hallelujah en een Abba Medley aan het publiek voorgeschoteld en speelde Brassband Crescendo uit Steenwijk een aantal nummers solo en met het koor. Onder anderen Alone Again, I’ve got the Music in me en Mag ik dan bij jou konden op een enthousiaste bijval van het publiek rekenen.

Na de pauze volgde een spetterend gastoptreden van Sluziger Bert Vaartjes. Tot veler verrassing beschikt hij over een prachtige zangstem en vanaf het eerste nummer A devil in disguise van zijn grote idool Elvis Presley had hij het publiek op zijn hand. Onder begeleiding van Crescendo en bij een aantal nummers met het popkoor werd het een ware tribute aan deze onvergetelijke rockster. Nummers als My Boy, Suspicious Minds, If I can dream en A little les conversation rolden de zaal in. De arrangementen voor de backing vocals bij My Boy en If I can dream waren van Barbara Lok, terwijl de arrangementen van Crescendo en het koor van de hand van John Blanken waren.

Aan het eind van het spetterend optreden waren er de traditionele ruikers bloemen en kon het koor op een prachtige jubileumvoorstelling terugkijken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice