25 april 2024 Gebruikers online: 58
Agenda
Active creations

Projectweek op de Arembergschool

Geplaatst op: 10 november 2017

Alle leerlingen van de Arembergschool zijn na de herfstvakantie gestart met het project ‘Aremberg onderzoekt’. Zij hebben de afgelopen weken geleerd welke stappen nodig zijn om goed onderzoek te doen en hoe je een onderzoeksvraag formuleert.

De kleutergroepen bedachten vragen in het kader van het thema ‘kleur’, zoals ‘hoe ontstaan kleuren?’ en ‘waarvan kun je kleuren maken?’. Zo ontdekten ze dat nieuwe kleuren ontstaan door mengen en dat je bijvoorbeeld ook met een noot kunt tekenen.

In andere groepen werd onder andere onderzoek gedaan naar zintuigen, naar gevaarlijke dieren, naar het heelal en ook werden er torens van verschillend materiaal gebouwd zonder instortingsgevaar.

Afgelopen donderdagmiddag 9 november vond afsluitend een Kijkmiddag plaats op school voor familie en belangstellenden. De kinderen lieten vol enthousiasme zien wat zij tijdens dit project hebben onderzocht, gebouwd, geknutseld en geleerd.

Deze dag begon bovendien met een goed ontbijt voor alle leerlingen en leerkrachten. De Arembergschool deed traditiegetrouw mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Afgelopen week hebben meer dan een half miljoen kinderen op bijna 3000 basisscholen in heel Nederland met elkaar ontbeten. Het ontbijt bestond uit verschillende soorten brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Een goede start van deze schooldag, waarop de leerlingen vervolgens hun onderzoeksproject succesvol afgerond hebben met de geslaagde Kijkmiddag.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice