25 april 2024 Gebruikers online: 60
Agenda
Active creations

Creatief brein met technische kennis

Geplaatst op: 15 november 2017

Janneke Potuyt combineert een creatief brein met veel technische kennis. Met haar Potuyt Interieurstyling & Advies werkt ze voor particulieren, winkels en bedrijven. De samenwerking met Potuyt (ver)Bouw & Renovatie van echtgenoot John biedt opdrachtgevers extra voordelen.

Ontwerpers die ook nog eens veel technische bagage hebben, zijn redelijk bijzonder. Potuyt deed die kennis op in de praktijk. Ze was typisch zo’n kind dat altijd bezig was met creatieve projecten. De stap naar schildersvakschool CIBAP was daarom een logische. “Daar leerde ik vooral de technische kant van het vak. Ook toen al had ik een voorliefde voor ontwerpen, maar mijn stagebedrijf raadde aan om me eerst in techniek te specialiseren. Achteraf een heel goed advies: als ik nu iets ontwerp, weet ik zeker dat het technisch ook uitvoerbaar is.”

Veel praktijkervaring deed ze op bij Hubo Veld in Zwartsluis, waar ze klanten met raad en daad bij stond. Bovendien was ze actief in het bouwbedrijf van John en met verschillende schilder werkzaamheden. “Daarnaast gaf ik creatieve knutselmiddagen voor kinderen en workshops bloemschikken. Ook richtte ik de etalages van een aantal winkels in. Toen ik een opleiding aan de Interieur Academie afrondde, besloot ik de stap naar een eigen bedrijf te wagen.”

En daarmee werkt ze op een breed terrein. Nog steeds richt ze etalages in,  maar ze geeft gebruikte meubelen ook een nieuwe toekomst. Een bevriende ondernemer gaf nog meer richting aan haar ondernemerschap. “Die had een klant in Zwolle die interieuradvies zocht voor een nieuwe woning. Zij waren zo enthousiast over mijn ideeën dat er meerdere vervolgopdrachten uitrolden. Dit is ontzettend leuk werk. Ik haal veel voldoening uit het enthousiasme van opdrachtgevers. Ze bevestigen dat het klopt wat er in mijn hoofd zit.”

Zelf houdt ze van tijdloze, duurzame, natuurlijk en stoere ontwerpen en materialen, maar ze dringt geen eigen stijl op. “Het gaat om de smaak en wensen van klanten. Daarvan maak ik vervolgens een mooi geheel. Een goed advies vergroot ook het wooncomfort. Ik word heel blij van mensen die fijn wonen dankzij mijn advies”, zegt Potuyt.

Ook daarbij komt de samenwerking met Potuyt (ver)Bouw & Renovatie soms goed van pas. “Wij zijn twee mensen met passie voor wonen. Kennis en vakmanschap worden op deze manier verenigd. Onze lat qua afwerking ligt hoog”. Ze geeft een recent voorbeeld. “Van een oude schouw maakt hij een prachtig onderstel voor een tafel. Dat is nu een echte blikvanger in een interieur. Hergebruik van oude materialen vinden wij sowieso belangrijk.

Sinds kort werkt Janneke samen met Decokay in Steenwijk. Een speciaalzaak voor verf, gordijnen, behang en vloerbedekking. Eén dag in de week werkt ze vanuit de winkel. “Daar combineer ik de materialen en producten van Decokay met mijn advies en ontwerp. Het mooie is dat je meteen met klanten de winkel inloopt om materialen uit te zoeken. Dat persoonlijke contact en een interieur creëren wat past bij mensen vind ik het leukste van dit vak.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice