29 maart 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

Drie beheerders voor Zwartsluis Veilig

Geplaatst op: 17 november 2017

Zwartsluis Veilig kent inmiddels al 750 deelnemers. Dat werd donderdagavond duidelijk in het gemeentehuis, waar een gezamenlijke informatieavond van de gemeente en de politie werd gehouden. Voor de zeven wijken van Zwartsluis worden drie beheerders van de WhatsAppgroepen aangesteld.

Mogelijk houdt het initiatief verband met het aantal woninginbraken, dat over de gehele gemeente drastisch is gedaald. Vorig jaar waren er 26 meldingen van woninginbraak, dit jaar tot nu toe 9. “Dat ziet er best wel heel erg goed uit”, constateert coördinerend wijkagent Ellen van der Hoek.

Het aantal meldingen van bedrijfscriminaliteit bleef nagenoeg gelijk met dit jaar dertien meldingen ten opzichte van veertien vorig jaar. Wel is er een significant verschil te zien tussen beveiligde en onbeveiligde industrieterreinen. “Waar cameratoezicht is, wordt nagenoeg niet ingebroken. Ze gaan zich verleggen naar industrieterreinen die niet beveiligd zijn”, aldus teamchef Johan Ekkel.

De politie geeft de komende jaren ook aandacht aan ‘ondermijning’. “Veel personen beseffen niet hoe ze criminaliteit kunnen signaleren”, volgens ambtenaar Martin Grouve. “Ondermijning kan in zo’n geval verschillende vormen aannemen. Zo heb je bijvoorbeeld de ‘foute’ ondernemer die een sportclub sponsort. Of een hennepkwekerij die niet wordt gemeld, omdat het in de buurt sociaal geaccepteerd is.” De politie wil mensen ertoe aanzetten om dan toch aangifte of melding te doen. De anonimiteit wordt daarbij gewaarborgd, verzekert Grouve. “Het kan ook via Meld Misdaad Anoniem.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Aquaservice